24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά την αντίδραση Δένδια για την αμυντική συμφωνία Μαδρίτης – Άγκυρας

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν με την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του.

Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, κάλεσε τον Ισπανό πρεσβευτή Ενρίκε Βιγέρα Ράμπιο στο υπουργείο ώστε να δοθούν διευκρινίσεις αναφορικά με τις κινήσεις της Ισπανία και τις συμφωνίες με την Τουρκία.

 

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού ΠΘ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ @NikosDendias είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares (1/2)

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) November 19, 2021

Τι περιλαμβάνει η αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Ισπανία και Τουρκία

Ισπανία και Τουρκία έχουν υπογράψει αμυντική συμφωνία για την κατασκευή ενός ελικοπτεροφόρου ή μίνι αεροπλανοφόρου, στα πρότυπα του ισπανικού πλοίου «Χουάν Κάρλος».

Η Τουρκία έχει αναθέσει στο ισπανικό ναυπηγείο Navantia την κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δυο χρόνια. Επίσης το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας ενδιαφέρεται για την προμήθεια ισπανικών φρεγατών F-110 αλλά και υποβρυχίων S-80.

To άρθρο Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά την αντίδραση Δένδια για την αμυντική συμφωνία Μαδρίτης – Άγκυρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ