1 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Στην Καβάλα για τον εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Στη Νέα Καρβάλη του ν. Καβάλας βρέθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, επ’ αφορμής του εορταστμού του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στον πανηγυρίζοντα προσκυνηματικό ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Ο ποιμενάρχης χοροστάτησε στον πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, το απόγευμα της Δευτέρας (24/1).

Το πρωί της Τρίτης (25/1) τελέσθηκε το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, και ακολούθησε η Λιτανεία του ιερού Σκηνώματος του Αγίου επί της κεντρικής οδού Του Δ.Δ. της Νέας Καρβάλης. 

Τιμητική συνοδεία του Αγίου η χορεία των ιεραρχών, ο ιερός Κλήρος, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφεριεάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, η βουλευτίς Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μαζύ με τους πολυαρίθμους προσκυνητές και χριστιανούς της τοπικής κοινωνίας και των περιχώρων. 

«Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κ.Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων προηγήθηκε ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας, τηρουμένων πάντοτε των επί των χώρων λατρείας και κατά τις θρησκευτικές τελετές προσωρινών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό αποφυγής μεταδόσεως του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτά προσδιορίζονται από την σχετική Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 155/2022)», διαβάζουμε στο romfea.gr.

πηγή: romfea.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ