18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη Δυτική Όχθη ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης – Συναντήσεις με την παλαιστινιακή ηγεσία

Στη Δυτική Όχθη, στη Ραμάλα, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μαλίκι και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

«Πάντοτε παίζουμε έναν κρίσιμο ρόλο. Μας σέβονται όλες οι πλευρές, και με αυτό το κεφάλαιο θα πορευτούμε» είπε χθες Τετάρτη για την επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται σε αρχές και η οποία δεν είναι συναλλακτική.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη ύπαρξης ανθρωπιστικών διαδρόμων και στη δυνατότητα οι ευάλωτοι να μπορούν να λαμβάνουν την περίθαλψη που πρέπει και να μην στοχοποιούνται οι άμαχοι. «Σε ό,τι αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, θα πρέπει να δουλέψουμε όλες τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις» σημείωσε.

Παράλληλα, εξέπεμψε εκ νέου το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, κατά του αναθεωρητισμού και των επιθέσεων, και έχει μια εξωτερική πολιτική αρχών. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία τρομοκρατική ενέργεια και υποστηρίζουμε πάντοτε εκείνον ο οποίος καθίσταται αμυνόμενος» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.

Επίσης, είπε πως η Ελλάδα αναγνώρισε από την πρώτη ημέρα το δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων. Πρέπει να μπορέσουμε να διακρίνουμε, ανέφερε, τον παλαιστινιακό λαό από τη Χαμάς. Όπως πρόσθεσε, η Χαμάς παραμένει μια τρομοκρατική οργάνωση που κρατάει ομήρους. Αυτό όμως δεν αναιρεί τη βασική ανθρωπιστική αξία ότι θα πρέπει να υπάρξουν στη Γάζα βιώσιμοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα τηρεί ίσο μέτρο με την Παλαιστίνη, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα μας έχει συγκεκριμένη πολιτική η οποία δεν στηρίζεται στην ισορροπία, αλλά στο δίκαιο. «Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως η Ελλάδα είναι κατά της τρομοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία και οποιαδήποτε μορφή βίας κατά ανθρώπων, αλλά είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού» κατέστησε σαφές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ