20 Μαΐου 2022

Στη Μαδρίτη ο Όλαφ Σόλτς

Την Μαδρίτη επισκέπτεται ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στο Μέγαρο της Μονκλόα. Οι δύο ηγέτες θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (ακόμα δεν έχει καθοριστεί τι ώρα).

Πηγές της Μονκλόα αναμένουν από την συνάντηση αυτή την πιστοποίηση και εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών κυρίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βάση του σοσιαλδημοκρατικού σχεδίου που επιτρέπει την υπέρβαση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης η Μονκλόα επισημαίνει ότι μεταξύ των δύο ηγετών υπάρχει μεγάλη σύγκλιση και αυτό προκύπτει από κοινές ενέργειες για την ενίσχυση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη.

Σάντσεθ και Σολτς θα συζητήσουν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, την προετοιμασία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη τον ερχόμενο Ιούνιο, την κοινοτική ενεργειακή πολιτική, τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και την απειλή που σημαίνει η Ρωσία για την Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα Γερμανία και Ισπανία έχουν ήδη εκφράσει την απόρριψή τους για τη δυνατότητα που εγείρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζεται από χώρες όπως η Γαλλία, να θεωρείται η πυρηνική ενέργεια ως καθαρή και πράσινη ενέργεια.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ