30 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας η Νίκη Κεραμέως

Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην ΖΕΠ Κοζάνης, ξεναγήθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην ΠΕ Κοζάνης.

Πρόκειται για κτίρια συνολικού εμβαδού 20.000 μ2 σε έκταση 958 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκ €. Η υπουργός επισκέφθηκε το κτίριο της διοίκησης, ξεναγήθηκε στο αμφιθέατρο και στους χώρους της βιβλιοθήκης, ενώ ενημερώθηκε από τον Πρύτανη, Θόδωρο Θεοδουλίδη, για την συνολική εξέλιξη του έργου που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι, μέσω ΣΔΙΤ. Από τις αρχές Ιουνίου και για διάστημα έξι μηνών θα μεσολαβήσει το πιο δύσκολο εγχείρημα, αυτό της μεταφοράς των εργαστηρίων από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, που βρίσκονται στην πόλη, στις νέες πτέρυγες. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα, λόγω της ιδιομορφίας και του όγκου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εργαστηρίων και γι’ αυτό το λόγο έχουν επιστρατευθεί ξένες εταιρίες όπου θα πραγματοποιήσουν την αποσυναρμολόγηση, την μεταφορά και το στήσιμο του εξοπλισμού στις νέες εγκαταστάσεις.

Στα σχέδια του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν την κατασκευή φοιτητικής εστίας πλησίον των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Κοζάνη, αλλά και εστίες σε άλλες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας όπου λειτουργούν πανεπιστημιακά τμήματα, η κ. Κεραμέως, δήλωσε, ότι θα προωθήσει το γρηγορότερο δυνατό την κατασκευή τους. Τον φάκελο των έργων ετοίμασε η μελετητική ομάδα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Αντιπρύτανη, Γιώργο Ιορδανίδη και έχει καταθέσει στην αρμόδια αρχή των υπουργείων υπουργείου Παιδείας και Ανάπτυξης.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το βιοκλιματικό κτίριο, πλησίον του πανεπιστημίου, όπου στεγάζει Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο, το ΔΙΕΚ καθώς και το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση για την Παιδεία που διοργανώνει η ΔΕΕΠ Κοζάνης της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ