16 Μαΐου 2022

Στις πληγείσες περιοχές του κάμπου της Αργολίδας ο Πέτρος Τατούλης

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του κάμπου της Αργολίδας, πραγματοποίησε ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της ”Νέας Πελοποννήσου”, Πέτρος Τατούλης.

Μαζί του ήταν και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Συναντήθηκε με παραγωγούς εσπεριδοειδών, συνεταιριστές και τυποποιητές της ευρύτερης περιοχής, όπου και εξέφρασαν την απόγνωσή τους για τις ζημιές που έγιναν.

Ο Πέτρος Τατούλης, γνωστοποίησε στου παρευρισκόμενους, ότι προχώρησε σε παρέμβαση, ώστε το ζήτημα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Μετά το τέλος της περιοδείας, ο Πέτρος Τατούλης, είπε – μεταξύ άλλων – τα εξής:

” Ο κ. Νίκας έχει εγκαταλείψει πλήρως τους αγρότες μας επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αδιαφορία για θεσμικό παράγοντα της Αυτοδιοίκησης.

Οι επιπτώσεις του πρόσφατου παγετού κυρίως στους παραγώγους και εμπόρους εσπεριδοειδών σε Αργολίδα και Λακωνία τους οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα μετά την εκτόξευση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις μεγάλες αυξήσεις των λιπασμάτων και παράλληλα να μεριμνήσει για ειδικό καθεστώς ρυθμίσεων οφειλών των πληγέντων αγροτών (…)”.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ