18 Μαΐου 2022

Στις 8 Οκτωβρίου 2022 το “Κarpenissi Trail Run”, αγώνες ορεινού τρεξίματος με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό και τα μονοπάτια του

Ραγδαία ανάπτυξη έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια το ορεινό τρέξιμο (trail running) στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια προσαρμογή του γνωστού αθλήματος των «δρόμων» φυσικής αντοχής με το ορεινό περιβάλλον και στην πορεία του στο χρόνο πήρε διάφορες μορφές, ανάλογα με παραμέτρους όπως μήκος, περιβάλλον, αυτονομία και αρκετές άλλες, δημιουργώντας ένα νέο άθλημα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Κάθε χρόνο διοργανώνονται δεκάδες αγώνες σε όλη τη χώρα, ενώ στον «χάρτη» των σημαντικών αθλητικών ραντεβού φιλοδοξεί να μπει σύντομα και η Ευρυτανία.

Όπως είχαν προαναγγείλει τα Ευρυτανικά Νέα σε πρόσφατο ρεπορτάζ τους (αρ. φύλλου 996/6-4-22), οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του αγώνα trail running με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό και την Καλιακούδα. Είχε πρωτοσυστηθεί στους αθλητές το 2017 (με την ονομασία Karpenissi Trail Run) και είχε διεξαχθεί ως σταθμός της σειράς αγώνων Run Cup Challenge στη Στερεά Ελλάδα. Η διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί και τον Αύγουστο του 2018 και τότε οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τις 210, ωστόσο τα επόμενα χρόνια, για μια σειρά από λόγους, ο αγώνας σταμάτησε.

Πλέον αποκτά νέα, ανανεωμένη και πιο ελκυστική μορφή, φιλοδοξώντας να προσελκύσει αθλητές και αθλούμενους απ’ όλη την Ελλάδα, που παράλληλα με τη συμμετοχή τους στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την φθινοπωρινή Ευρυτανία. Ανακοινώθηκαν ήδη 4 αγώνες, με κύριο το Κaliakouda Trail, μήκους 26χλμ και θετ. υψομετρικής διαφοράς 1.860μ, με εκκίνηση και τερματισμό το Μεγ. Χωριό, αφού -μεταξύ άλλων- οι αθλητές-τριες ανέβουν ως τα 1.900 μέτρα στο Μέγα Ίσωμα και κατηφορίσουν προς την Ανιάδα. Θα γίνει, επίσης, ο αγώνας Lakomata Trail, μήκους 13χλμ (980μ. υψομετρική διαφορά), με ανάβαση σε Ξεροβούνι και Πινακάκια, καθώς και το Gavros Trail, μικρή διαδρομή 6χλμ. Σχεδιάζεται, επίσης, μίνι αγώνας για παιδιά.

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από τα 10 και φθάνει ως τα 25 ευρώ, αναλόγως του αγώνα. Θα γίνουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής κ.α. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καρπενησίου και η ΠΕ Ευρυτανίας.

Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Κεφαλά

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ