Στον τελικό του σλάλομ ο Γιάννης Αντωνίου! Πήρε το εισιτήριο για το κυριακάτικο ραντεβού στο Παγκόσμιο της Ιταλίας

Με τρεις αθλητές θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στον κυριακάτικο (21/2) τελικό της τεχνικής κατάβασης (σλάλομ), στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλπικών αγωνισμάτων που διεξάγεται στην Κορτίνα της Ιταλίας. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική αποστολή σε παγκόσμιο πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.

Την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στον τελικό του SL θα έχει και ο «δικός» μας Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος στα προκριματικά του Σαββάτου (20/2) βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και κατετάγη στη 17η θέση -με την πρόκριση στον τελικό να κερδίζουν οι 25 καλύτεροι χιονοδρόμοι. Ο 25χρονος αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου ολοκλήρωσε την 1η διαδρομή στη 19η θέση (με 51.42) και στη 2η διαδρομή βελτίωσε λίγο την επίδοσή του (50.78) και ανέβηκε στον πίνακα της βαθμολογίας.

Και ο Γιάννης Πρώιος, συναθλητής του Αντωνίου και μέλος της ελληνικής αποστολής, θα αγωνιστεί στον τελικό, καθώς ήταν πολύ καλός στα προκριματικά -όπου τερμάτισε στη 13η θέση. Τρίτη ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του σλάλομ θα είναι εκείνη του Αλέξανδρου Γκιννή, ο οποίος προκρίθηκε λόγω της πρόσφατης εξαιρετικής του παρουσίας στο παγκόσμιο κύπελλο της Αυστρίας (έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής χιονοδρομίας που μπαίνει στους 15 πρώτους ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου). Οριακά εκτός τελικού έμεινε ο Νίκος Τζιόβας, που κατετάγη 26ος στον προκριματικό.

Ο Γιάννης Αντωνίου θα αγωνιστεί 76ος στον τελικό του σλάλομ την Κυριακή (21/2), που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Eurosport.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά