27 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Βέλγιο τα παιδιά τα φέρνει ο… κορονοϊός: Αναμένονται περισσότερες γεννήσεις λόγω lockdown

Στο Βέλγιο τα παιδιά τα φέρνει ο… κορονοϊός: Αναμένονται περισσότερες γεννήσεις λόγω lockdown

Τα παιδιά της δεύτερης καραντίνας που επέβαλε στην Ευρώπη ο κορονοϊός αναμένεται να γεννηθούν μέσα στο 2021 στο Βέλγιο και θα είναι… πολλά!  

400 με 500 περισσότερα μωρά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να γεννηθούν στους επόμενους μήνες στο Βέλγιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης μαιευτικής μονάδας της χώρας που βρίσκεται στην Αμβέρσα. Τα «μωρά της δεύτερης καραντίνας» προβλέπεται ότι θα «φτάσουν» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ ήδη γεννιούνται αυτά της πρώτης περιόδου του κορονοϊού.

«Συνήθως δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τέτοιες εκρήξεις σε μια ακριβή περίοδο, αλλά αυτός ο αριθμός των 400 έως 500 είναι μια πρόγνωση με βάση τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης που βρίσκονται σε εξέλιξη», αναφέρει ο Δρ Γιόχαν Βίμερχ, εκπρόσωπος της Φλαμανδικής Ένωσης Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Παράλληλα αναφέρει ότι «είχαμε οικονομικές κρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, μια τρομοκρατική απειλή που διήρκεσε πολύ και γενικά περιόδους αβεβαιότητας για πολλούς ανθρώπους. Κανένα από αυτά δεν είχε καμία επίδραση στα ποσοστά εγκυμοσύνης. Αλλά αυτή τη φορά έχουμε μια κρίση κατά την οποία μένουμε στο σπίτι. Κανονικά, οι άνθρωποι δεν μένουν μέσα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Υποψιαζόμαστε έντονα ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένας παράγοντας τώρα».

Τέλος ο δρ Βίμερχ σημειώνει ότι οι μαιευτικές κλινικές είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.

To άρθρο Στο Βέλγιο τα παιδιά τα φέρνει ο… κορονοϊός: Αναμένονται περισσότερες γεννήσεις λόγω lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ