4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι έγινε το δικαστήριο για την αποπλάνηση 11χρονης μαθήτριας από 25χρονο στη Φθιώτιδα – Η απόφαση του ΜΟΔ

από την έντυπη έκδοση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας εκδικάστηκε η υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Φθιώτιδα τον Ιούνιο του 2021, με τη σύλληψη 25χρονου για βιασμό 11χρονης μαθήτριας.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον δράστη για τον βιασμό, τον καταδίκασε, όμως, σε 12 χρόνια φυλάκισης για αποπλάνηση ανήλικης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του lamiareport.gr, “ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος με απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, ενώ παραπέμφθηκε σε δίκη με τις κατηγορίες επίσης, της αποπλάνησης ανήλικης, της πορνογραφίας ανήλικης μέσω διαδικτύου και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά και της παραγωγής και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας”.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και η απόφαση του ΜΟΔ, κατόπιν και της πρότασης της εισαγγελέας της έδρας, ήταν αθωωτική για τον κατηγορούμενο στο αδίκημα του βιασμού, ενώ τον τιμώρησε με 12ετη ποινή κάθειρξης για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Σημειώνουμε ότι από την προανακριτική διαδικασία ο 26χρονος – σήμερα – άνδρας είχε υποστηρίξει ότι όσα έκανε, ήταν με τη… συγκατάθεση της ανήλικης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη ήταν που του έστελνε προκλητικές φωτογραφίες και είχε ζητήσει ραντεβού μαζί του. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι δε γνώριζε την πραγματική ηλικία του θύματος.

Κατόπιν της ανωτέρω απόφασης, ο 26χρονος επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ασκήθηκε έφεση για την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι συνήγοροί του, Δημήτρης Κρούπης και Αργυρώ Καραφέρη, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι από το στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση βιασμού.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ