31 Μαΐου 2023

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι η ελίτ του ελληνικού γυναικείου βάδην. Προπονήσεις στο αθλητικό για το γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου

από την έντυπη έκδοση

Δύο εβδομάδες προετοιμασίας στο Καρπενήσι συμπλήρωσαν οι δευτεραθλήτριες κόσμου της Εθνικής Ομάδας Βάδην Γυναικών από το ομαδικό της Μουσκάτ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη. Προετοιμάζονται ενόψει παγκοσμίου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπό την καθοδήγηση του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, εκ των κορυφαίων προπονητών του βάδην παγκοσμίως.

Οι εξαιρετικές καιρικές-κλιματικές συνθήκες του Καρπενησίου κατά τους θερινούς μήνες, οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και το «οικογενειακό» κλίμα που προσφέρει ο τόπος και οι άνθρωποί του, έχουν καταστήσει την ευρυτανική πρωτεύουσα σταθερή και διαχρονική επιλογή για εκατοντάδες αθλητές μεγάλων αποστάσεων όλα αυτά τα χρόνια, από φερέλπιδες δρομείς μέχρι καταξιωμένα ονόματα του χώρου. Αυτήν την περίοδο στο Καρπενήσι βρίσκεται και προπονείται σκληρά το γκρουπ αθλητριών βάδην του κορυφαίου στο είδος του, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η Κυριακή Φιλτισάκου και η Έφη Κουρκουτσάκη αφίχθησαν μαζί με τον προπονητή τους στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου με στόχο να προετοιμαστούν απερίσπαστες ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον των ΗΠΑ (από 15 έως 24 Ιουλίου) και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου (15-21 Αυγούστου). Με φόντο τις δύο μεγαλύτερες διοργανώσεις του βάδην για φέτος, οι 4 αθλήτριες τρέχουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου. Στο Όρεγκον των ΗΠΑ, Ντρισμπιώτη και Κουρκουτσάκη θα συμμετάσχουν στα 35 χιλιόμετρα, ενώ Φιλτισάκου και Παπαδοπούλου δηλώθηκαν στα 20 χιλιόμετρα.

Ο Ν. Κεφαλόπουλος μαζί με την Αντ. Ντρισμπιώτη, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου

«Πάντα επιλογή είναι το Καρπενήσι»

«Το Καρπενήσι αποτέλεσε και αποτελεί την αφετηρία μεγάλων επιδόσεων και διακρίσεων από γενιές αθλητών που έχουν γαλουχηθεί και περάσει από αυτό το μέρος, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιες πρωταθλήτριες (…)», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, που έχει συμμετάσχει σε… 6 Ολυμπιακούς Αγώνες, με 6 διαφορετικές συμμετοχές αθλητών-τριών.

«Όμως επειδή τα χρόνια περνούν γρήγορα και η ιστορία καταγράφεται και πρέπει να είμαστε πάντα επίκαιροι», προσθέτει, «συνηθίζω και να ακολουθώ μια πεπατημένη, για να φτάνουμε με σιγουριά σε υψηλά στάνταρ απόδοσης των αθλητών και ένα από τα σημεία αυτά, πάντα επιλογή είναι το Καρπενήσι. Είναι ένας προορισμός που στα χρόνια δεν χάνει ποτέ την αξία του». «Επιλέγουμε το Καρπενήσι», εξηγεί, «σίγουρα για το φυσικό περιβάλλον, αλλά πιστεύω ότι είναι και οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν και έχουν δημιουργήσει πολύ ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ μας. Αναφέρομαι στη διαμονή μας στο ξενοδοχείο (σ.σ. Lecadin) μέχρι την καθημερινή προπόνησή μας στο γήπεδο με τους υπαλλήλους του Δήμου Καρπενησίου, τον φύλακα μας κ. Σεραφείμ Λερογιάννη κ.α. Όλα αυτά βασίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις, στην ανατροφοδότηση, μια καλή κουβέντα, ένα ζεστό φαγητό με πολλή αγάπη φτιαγμένο, μας δίνουν αυτό που θέλουμε πέρα από τα αναγκαία που μας παρέχει η ομοσπονδία και φέτος στο μέγιστο βαθμό και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Για πρώτη φορά στο αγώνισμα του βάδην στις γυναίκες θα υπάρξουν δυο αποστάσεις, καθώς πέραν από την καθιερωμένη των 20 χιλιομέτρων θα υπάρξουν και τα 35 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το υπάρχον αθλητικό δυναμικό κατά κάποιον τρόπο να μοιραστεί στις δυο αυτές αποστάσεις. «Περιμένουμε να δούμε τις συμμετοχές από τα άλλα κράτη, για να διαπιστώσουμε πόσο σκληρός θα είναι ο ανταγωνισμός -που έτσι και αλλιώς θα είναι- αλλά για το τι περιθώρια διάκρισης θα έχουν οι αθλήτριές μας, για να είμαστε ακόμη πιο πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι το επίπεδο τους υψηλό, ελπίζουμε στην κατάλληλη φόρμα, ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ (…)», καταλήγει.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ