1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Συλλυπητήρια από ΚΙΝΑΛ και Γιώργο Παπανδρέου για τον θάνατό του Παναγιώτη Κρητικού

Έφυγε από τη ζωή πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός και τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν το ΚΙΝΑΛ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για έναν συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

«Η Δημοκρατική Παράταξη αποχαιρετά σήμερα τον Παναγιώτη Κρητικό, τον συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού», αναφέρει για τον Παναγιώτη Κρητικό και σημειώνει ότι ήταν στην πρώτη γραμμή στους ανένδοτους του Γέρου της Δημοκρατίας, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, παρών σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ όλα τα τελευταία χρόνια. «Η αγάπη και το έργο του για την Β’ Πειραιά ήταν διαρκής, το ενδιαφέρον του για την πολιτική ασταμάτητο και η θητεία του ως αντιπροέδρου της Βουλής με σημαντικό αποτύπωμα», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει πώς θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, με το ήθος και τη σοβαρότητά του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει: «Ο Παναγιώτης Κρητικός, υπήρξε συνεπής δημοκράτης και αγωνιστής. Από τα νεανικά του χρόνια, συνέδεσε την πορεία του με τους αγώνες για τη Δημοκρατία και συμμετείχε ενεργά τους Ανένδοτους Αγώνες στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου.

Την περίοδο της χούντας συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, συνελήφθη, κρατήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και φυλακίστηκε.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έδωσε τον αγώνα της Αλλαγής.

Οι συμπολίτες του στον Πειραιά, αναγνωρίζοντας το ήθος του και τη συνέπειά του σε αυτήν την δύσκολη πορεία για τους Έλληνες και τη χώρα, τον ετίμησαν εκλέγοντάς τον για σχεδόν τρεις δεκαετίες Βουλευτή στη Β´ Περιφέρεια του Πειραιά, την οποία υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση, ενώ για μια σημαντική περίοδο διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τους αγώνες του και την προσφορά του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

To άρθρο Συλλυπητήρια από ΚΙΝΑΛ και Γιώργο Παπανδρέου για τον θάνατό του Παναγιώτη Κρητικού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy