30 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Συμβουλές και οδηγίες για την αποφυγή του τοξικού νέφους – Τι πρέπει να αποφεύγουμε σύμφωνα με τον Γ. Μπουλμπασάκο (video)

«Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί» ανέφερε το χθεσινοβραδυνό μήνυμα του 112 που εστάλη από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης για τη φωτιά στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στην ΕΡΤ για τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τα τοξικά αέρια που συνεχίζουν να εκλύονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από την καύση ελαστικών. Μιλώντας για τον μαύρο καπνό και την έντονη οσμή στις περιοχές της Δυτικής Αττικής ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι η υγεία των ανθρώπων που έχουν αναπνευστικά ή προβλήματα καρδιακής φύσεως, επιδεινώνεται πολύ από τέτοιες συνθήκες.

«Συνιστούμε στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους να μην κυκλοφορούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον που μπορεί να τους προκαλέσει μια έξαρση της νόσου. Να μένουν στο σπίτι, να μη χρησιμοποιούν τον κλιματισμό με επανεισαγωγή αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, γιατί θα βάλουμε μέσα όλους αυτούς τους ρύπους και θα προκαλέσουν μόνοι τους έτσι το πρόβλημα» συμβούλευσε ο πνευμονολόγος.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς το πυροθερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε από την πυρκαγιά στο κατάστημα ελαστικών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy