2 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας υπέγραψαν ΗΠΑ και Σουηδία

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin φιλοξένησε σήμερα στο Πεντάγωνο τον Σουηδό ομόλογό του Pål Jonson για να συζητήσουν βασικά θέματα άμυνας και ασφάλειας και να υπογράψουν την πρώτη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (DCA) μεταξύ των ΗΠΑ και της Σουηδίας.  

 Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να διευρύνουν το εύρος και το βάθος της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Σουηδίας εν μέσω ενός σημαντικά δύσκολου περιβάλλοντος ασφαλείας. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ευρώπη και συμφώνησαν για τη σημασία της συνεχιζόμενης ισχυρής υποστήριξης προς την Ουκρανία ενόψει της παράνομης και πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Υπουργός επανέλαβε την υποστήριξή του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την προσδοκία του ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

 Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Σουηδίας.

Η συμφωνία που υπεγράφη από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin και τον Σουηδό ομόλογό του Pål Jonson, θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να επεκτείνουν τη στενή εταιρική σχέση ασφαλείας, να ενισχύσουν τη συνεργασία μας σε πολυμερείς επιχειρήσεις ασφαλείας και να ισχυροποιήσουν τη διατλαντική ασφάλεια.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ