14 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνάντηση εργασίας της Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας Simonas Kairys, είχε χτες Τρίτη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, «στο πλαίσιο της εξωστρέφειας την οποία προωθεί το ΥΠΠΟΑ», όπως ενημερώνει σχετική του ανακοίνωση.

Η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε διεξοδικά τον Simonas Kairys, για τον εθνικό στόχο της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα και την επανένωση τους στο Μουσείο της Ακρόπολης. Όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, η κ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, ξενάγησαν τον ομόλογό της στην αίθουσα που εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα. Στη συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές πολιτιστικές δράσεις που θα συντείνουν στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, τόσο στην πολιτιστική κληρονομιά, όσο και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Ο Λιθουανός υπουργός, ενημέρωσε τη Λίνα Μενδώνη για την κοινή επιστολή Εσθονίας, Λετονίας και Πολωνίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να στηριχθούν, κατά προτεραιότητα, οι Ουκρανοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού, τα μέσα ενημέρωσης και οι πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” για το 2023. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε ότι χαιρετίζει τη σημαντική τριμερή προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού της Λιθουανίας παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Ελευσίνα, τον οποίο κατείχε για το 2022 η πόλη Κάουνας της Λθουανίας. Ο Λιθουανός υπουργός συνοδευόταν από την πρέσβη της Λιθουανίας στην Αθήνα, Lina Skerstonaitė.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ