20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνεχίζει να σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορονοϊός: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό

κορονοϊός

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Δευτέρα (8/2) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 23.439 κρούσματα, ενώ παράλληλα ακόμη 636 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 232.170 θανάτους επί συνόλου 9,5 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, έπειτα από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Μεξικό: 531 θάνατοι και σχεδόν 3.900 κρούσματα σε 24 ώρες

Ακόμη 531 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στο Μεξικό, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 3.868 κρούσματα κορονοϊού. Ο απολογισμός της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 166.731 νεκρούς επί συνόλου 1.936.013 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Click4more: Μετάλλαξη κορονοϊού – Αργεντινή: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του βραζιλιάνικου στελέχους

Ο Χοσέ Λουίς Αλομία, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, επισήμανε την Δευτέρα (8/2) ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καταγράφεται «μείωση» των κρουσμάτων, που έχει φθάσει «το 32%». Η πληρότητα των κλινών των νοσοκομείων μειώθηκε στο 49% κατά μέσον όρο, ενώ αυτή των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι εφοδιασμένες με μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας στο 46%.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού άρχισε στη χώρα στα τέλη του Δεκεμβρίου. Ως εδώ, έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πάνω από 717.800 άνθρωποι, σχεδόν 80.000 εκ των οποίων έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Συνεχίζει να σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορονοϊός: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ