28 Νοεμβρίου 2021

Συρία: 4 νεκροί από πυρά του στρατού του Άσαντ – Ενδείξεις για προσπάθεια ανακατάληψης της Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του πυροβολικού του συριακού στρατού εναντίον προπυργίου των ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, όπως ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πλήγματα στην πόλη Σαρμάντα, στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βολές του πυροβολικού έπληξαν αστυνομικό τμήμα και καταυλισμό προσφύγων, κατά την ίδια πηγή. Ο βομβαρδισμός συνέπεσε με την έλευση οχηματοπομπών με ανθρωπιστική βοήθεια, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσονται ενισχύσεις από τον συριακό στρατό γύρω από την επαρχία Ιντλίμπ, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται νέα επιχείρηση για την ανακατάληψή της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

click4more: Αϊτή: Ένοπλοι απήγαγαν 17 Αμερικανούς – μέλη ιεραποστολής – Μεταξύ τους και παιδιά

Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το έσχατο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη Συρία. Η Ρωσία και η Τουρκία, οι βασικοί σύμμαχοι της Δαμασκού και οργανώσεων ανταρτών αντίστοιχα, μεσολάβησαν για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός πέρυσι τον Μάρτιο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξήγαγαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις το 2019.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί ξανά στην Ιντλίμπ τελευταία, με το πυροβολικό να πλήττει επανειλημμένα θέσεις αντικαθεστωτικών.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει έκτοτε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους κι έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους, μετατρέποντάς τους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

To άρθρο Συρία: 4 νεκροί από πυρά του στρατού του Άσαντ – Ενδείξεις για προσπάθεια ανακατάληψης της Ιντλίμπ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ