24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Ικαρία η πρώτη σοβαρή ήττα της κυβέρνησης

Τσίπρας

Την πρώτη της σοβαρή ήττα θεωρούν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει υποστεί η κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της Ικαρίας, επισημαίνοντας «ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό και γι’ αυτό έδωσε εντολή στην ΕΡΤ να μην παίξει το θέμα».

Παράλληλα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν ότι «οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές στο ήδη κακό κλίμα του υπάρχει στην κοινωνία εξ αιτίας της πανδημίας και των επιπτώσεων που έχει αυτή στην ζωή τους».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι και «μόνο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά δείχνει ότι ξέχασε πολύ γρήγορα τις συνέπειες από την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα».

Click4more Λιβάνιος σε ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: θράσος να μιλάνε οι πρωταγωνιστές των διαγωνισμών με τα βοσκοτόπια

Μιλούν για «αλαζονική συμπεριφορά και ανεύθυνη πρακτική» και τονίζουν ότι «την ημέρα που οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι τους από τις 6 το απόγευμα –χάνοντας έτσι και το δικαίωμα μιας μικρής απογευματινής βόλτας- είναι τουλάχιστον παράδοξο ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει  κάθε υγειονομικό μέτρο, με το πολυπληθές γεύμα στο οποίο συμμετείχε σε σπίτι τοπικού βουλευτή».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή τόνισε ότι «η ΝΔ δε χρειάζεται να βγάζει ανακοινώσεις για να απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ οφείλει να απαντήσει στους πολίτες, οι οποίοι άλλωστε “σήκωσαν” και το θέμα στα social media γιατί από εκεί έγινε γνωστό». Και πρόσθεσε: «Αν ένας οποιοσδήποτε πολίτης είχε κάνει ένα γεύμα με 30 και 40 άτομα σπίτι του, μέσα στις σημερινές συνθήκες, τι θα είχε συμβεί αυτή τη στιγμή; Θα είχαν επιβληθεί πρόστιμα και θα ήταν πρώτη είδηση στα δελτία».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα ότι «το άλλο σκέλος της υπόθεσης της Ικαρίας είναι ότι το θέμα κρύφτηκε από τα περισσότερα media». «Δημοσιοποιήθηκε μάλιστα μία γραπτή οδηγία που αναρτήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα παραγωγών της ΕΡΤ, η οποία έλεγε ότι “σήμερα δεν παίζουμε εικόνα και βίντεο από το γεύμα στην Ικαρία, δεν παίζουμε πλάνα του Λιγνάδη με άλλα πρόσωπα”, ανέφερε. Άρα τίθεται και ένα ζήτημα για το πώς η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαφανίσει την είδηση και αυτό είναι ζήτημα Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Click4more Τσίπρας: «O περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία»

Όσον αφορά τις καταγγελίες που κατακλύζουν το χώρο της Τέχνης τις τελευταίες μέρες, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «Όλες οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ή σε δημοσιογράφους, πρέπει να βρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να σταματήσει να καλύπτει ανθρώπους και να μπει μπροστά σε αυτήν την ιστορία, αντί να δίνει –όπως κάνει τώρα η κ. Μενδώνη- ένα σήμα κουκουλώματος».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ικαρία η πρώτη σοβαρή ήττα της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ