30 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σύγχρονο υπαίθριο skate park στον Δήμο Πειραιά

Σύγχρονο υπαίθριο skate park στον Δήμο Πειραιά

Ένα σύγχρονο υπαίθριο skate park θα δημιουργηθεί στον Πειραιά στην πλατεία Αλληλεγγύης (34ου Συντάγματος Πεζικού), το οποίο θα προσφέρεται για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς (skateboarding, ΒΜΧ και inline skating).

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής, τόσο αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης όσο και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των διαφόρων χρηστών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

Το πάρκο καταλαμβάνει περίπου 700 τ.μ. (σχεδόν το ήμισυ της πλατείας Αλληλεγγύης), ενώ περιλαμβάνει διαμορφωμένες ζώνες όδευσης, οι οποίες καταλήγουν σε πλάτωμα, το οποίο διαθέτει εξέδρα. Περιμετρικά θα διαμορφωθούν παρτέρια με βλάστηση – φύτευση, ενώ η εξέδρα θα διατηρηθεί λόγω της καταλληλότητάς της για την υποδοχή των θεατών ή και των διαφόρων χρηστών του πάρκου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι: «Η πλατεία Αλληλεγγύης που θα φιλοξενεί το νέο Skate Park, θα αναμορφωθεί πλήρως και θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, έτσι ώστε όλοι όσοι αναζητούσαν έναν χώρο για να εξασκήσουν το άθλημά τους όπως είναι το skateboard, αλλά και άλλα παρεμφερή χόμπι ιδιαίτερα δημοφιλή στην πόλη μας, να έχουν το δικό τους οργανωμένο σημείο». Μάλιστα ο δήμαρχος της πόλης επεσήμανε μια ακόμη παράμετρο σχετικά με τη δημιουργία του Skate Park, το ότι δεν θα επιβαρύνονται μνημεία της πόλης, όπως είναι ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου, που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από τους νέους για την εξάσκηση του συγκεκριμένου αθλήματος. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μια πλατεία της πόλης μας θα πάρει ζωή και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους ανθρώπους. ‘Αλλωστε, επιθυμία μας είναι να είμαστε κοντά στους νέους και να υλοποιούμε παρεμβάσεις γι αυτούς, δημιουργώντας παράλληλα υποδομές για άθληση.»

Ο αντιδήμαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. Δημήτρης Αράπης, αναφερόμενος στο έργο τόνισε πως :«Θα αναδείξει μία πλατεία η οποία είναι αναξιοποίητη για αρκετό διάστημα και θα της δώσει ζωή μιας και το άθλημα αυτό κυρίως «αγκαλιάζεται» από νεαρές ηλικίες. Ένας ακόμη λόγος που προτάθηκε η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου είναι διότι υπάρχει μέριμνα απέναντι στα παιδιά – χρήστες που ασχολούνται με το άθλημα αυτό μιας και θα πιστοποιηθεί κατά την ολοκλήρωσή του, ώστε να είναι ασφαλές για τους χρήστες του.»

To άρθρο Σύγχρονο υπαίθριο skate park στον Δήμο Πειραιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy