25 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σύζυγος Ναβάλνι προς στελέχη φυλακών: Χαίρεστε που δεν του δίνετε φάρμακα;

H διοίκηση της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-6 απαγορεύει στους δικηγόρους να παραδώσουν φάρμακα στον Αλεξέι Ναβάλνι που είναι άρρωστος, δεν τον περιθάλπουν και «επίτηδες επιδεινώνουν τις συνθήκες κράτησης», υποστηρίζει η σύζυγος του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Γιούλια με ανάρτησή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη Γιούλια Ναβάλναγια, τον σύζυγό της τον ξυπνούν στις έξι το πρωί και δεν του επιτρέπουν να ξαπλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρότι έχει υψηλό πυρετό τουλάχιστον μια εβδομάδα.

«Τώρα δεν θα απευθυνθώ στον Πούτιν όπως συνήθως. Δεν έχει νόημα. Θα απευθυνθώ στη διοίκηση και στο ιατρικό προσωπικό της φυλακής ΙΚ-6. Είστε άνθρωποι εσείς; Στο σπίτι μετά τη δουλειά, σας περιμένουν οι γονείς, τα παιδιά. Τι έχετε στο κεφάλι σας, πώς ζείτε, χαίρεστε που μολύνατε επίτηδες άνθρωπο, που δεν τον περιθάλπετε, δεν του δίνετε φάρμακα;», σημειώνει η Γιούλια Ναβάλναγια στην ανάρτησή της.

«Τέσσερις μέρες ζητούσα για να μου δώσουν κι άλλο βραστό νερό. Δεν με πάνε στο νοσοκομείο παρότι το ζητάω. Δεν μπορούμε να σας βάλουμε στην πτέρυγα περίθαλψης επειδή εκεί βρίσκονται οι άρρωστοι με γρίπη, και το μόνο που θα γίνει είναι να κολλήσετε’ μου λένε. Την ίδια στιγμή παίρνουν από το κελί τον συγκρατούμενο μου για μια ημέρα στην πτέρυγα ιατρικής περίθαλψης και μετά τον φέρνουν πίσω», λέει ακόμα μεταφέροντας τα λόγια του Ναβάλνι η σύζυγός του Γιούλια.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση των φυλακών έστειλε τον Ναβάλνι για δέκατη φορά στην απομόνωση στο διάστημα που κρατείται στις φυλακές.

Στις 9 Ιανουαρίου ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πολιτικός βρίσκεται στην απομόνωση «με πυρετό, ρίγη και βήχα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ