2 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ταεκβοντό / Βαλκανιονίκες στο Σεράγεβο οι αδερφές Γεωργίου, με καταγωγή από την Ευρυτανία

Η παρουσία της Μελίνας και της Αγγελικής Γεωργίου στο βάθρο των νικητριών στα βαθμολογούμενα τουρνουά του εξωτερικού, είναι συνεχής και -σχεδόν- αδιάλειπτη.

Έτσι και στο 1ST BALKAN CUP 2023 G-1 που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Σεράγεβο, δύο μόλις 24ωρα πριν σβήσουν κεράκια για τα 16α γενέθλιά τους, οι αδελφές Γεωργίου, με καταγωγή από την Ευρυτανία, κατέκτησαν την κορυφή των κατηγοριών στις οποίες αγωνίστηκαν, με τη Μελίνα να σιγουρεύει την παρουσία της στο Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης των -46kg νεανίδων και το μήνα Νοέμβριο.

Η Αγγελική Γεωργίου, με απολογισμό τέσσερις νίκες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής απέναντι στο Νο1 του ταμπλό, επί της Βόσνιας Κούριτς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -59kg juniors, όπως είχε και συμβεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 2023 Galeb Belgrade Trophy-Serbia Open.

Την ίδια στιγμή η Μελίνα, «χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στις κορασίδες και Νο-1 στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με τρεις νίκες πήρε την πρώτη θέση στα -46kg juniors και φυσικά δεν έχει να ανησυχεί για την κορυφή! Μια κορυφή που θα επιδιώξει να κατακτήσει τον επόμενο μήνα και στο Ευρωπαϊκό U21, όπου θα αγωνιστεί ως μέλος της εθνικής ομάδας, λόγω της πρωτιάς που είχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι για την Μελίνα Γεωργίου, αυτό ήταν το έβδομο κατά σειρά μετάλλιο στα -46 κιλά, αφού είχαν προηγηθεί χρυσό στο Serbia Open, χρυσό στο Presidents Cup, χρυσό στο Bulgaria Open, ασημένιο στο Austrian Open αλλά και χάλκινο στο European Club Championships.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ