30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Τα Ευρυτανόπουλα επέστρεψαν στα σχολεία. Οι αγιασμοί που τελέστηκαν σε Καρπενήσι & Άγραφα, οι δηλώσεις [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Χωρίς μάσκες κατά της covid-19 και με λιγοστά κενά εκπαιδευτικών, άρχισε η νέα σχολική χρονιά 2022-2023 στην Ευρυτανία. Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο σχολικό περιβάλλον και άπαντες ευχήθηκαν η νέα χρονιά να κυλήσει ομαλά και δίχως την ανάγκη επιβολής μέτρων λόγω της πανδημίας. Οι αγιασμοί τελέστηκαν με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σε Καρπενήσι και Άγραφα. Βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, η χρήση μάσκας είναι φέτος προαιρετική, όπως και η διενέργεια self test.

ΒΙΝΤΕΟ

“Το πρώτο κουδούνι των σχολείων χτύπησε για όλους τους μαθητές! Ο γνώριμος ήχος εκκίνησε μια νέα χρονιά γεμάτη από όνειρα και φιλοδοξίες, μια χρονιά με καλούς οιωνούς και επαναφορά στην κανονικότητα”, αναφέρει με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμος Καρπενησίου, τονίζοντας πως “έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές, θα βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματά της». «Εγγύησή μας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η συνεχής στήριξη και διατήρηση της ποιοτικής καθημερινότητας με μια ακόμη δέσμευση για “ζεστά” σχολεία απέναντι στις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης. Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και καλή πορεία στο ταξίδι της μάθησης και της γνώσης. Ιδιαίτερες ευχές στα πρωτάκια όλων των βαθμίδων αλλά και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται και δίνουν τον δικό τους αγώνα για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δύναμη και υπομονή να ευχηθούμε και στους εκπαιδευτικούς στο σημαντικό τους έργο. Καλή σχολική χρονιά με υγεία σε κάθε οικογένεια!”.

“Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα σχολεία του δήμου Αγράφων αλλά και πολλά φωτεινά χαμόγελα που η μάσκα μας είχε στερήσει τα δυο προηγούμενα χρόνια, άρχισε η φετινή σχολική χρονιά!”, αναφέρει ο Δήμος Αγράφων, που εύχεται “υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και πρόοδο!” και ενημερώνει για την παρουσία εκπροσώπων του δήμου στους αγιασμούς για τη νέα χρονιά.

Στα Ευρυτανικά ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη (14/9) θα διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Ευρυτανία, την κατανομή μαθητών ανά σχολείο στον νομό, τα κενά, το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλες τις δηλώσεις

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ