“Τα καλύτερα είναι μπροστά”. Ο απολογισμός του Γ. Αντωνίου για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο της Ιταλίας

Τα Ευρυτανικά Νέα και το evrytanika.gr παρακολούθησαν στενά τις προσπάθειες του πρωταθλητή μας, Γιάννη Αντωνίου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων στην Κορτίνα της Ιταλίας.

Ο 25χρονος χιονοδρόμος, μέλος του ΕΟΣ Καρπενησίου, έτρεξε σε δύο τελικούς -στα αγωνίσματα γιγαντιαίου και απλού σλάλομ. Είχε προκριθεί αυτομάτως στον τελικό του γιγαντιαίου σλάλομ, όπου έτρεξε το πρωί της Παρασκευής (19/1)· δεν κατάφερε να τερματίσει στη 2η διαδρομή και έτσι δεν βαθμολογήθηκε. Το πρωί της Κυριακής (21/2), ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στον τελικό της τεχνικής κατάβασης (SL), σε μια πίστα που δυσκόλεψε ακόμα και γνωστά ονόματα του αθλήματος και ανάγκασε και τον Αντωνίου σε εγκατάλειψη στην 1η διαδρομή. Την προηγούμενη ημέρα, είχε κερδίσει επάξια την πρόκριση για τον τελικό, καθώς κατετάγη στον προκριματικό 17ος.

Στον σύντομο απολογισμό της παρουσίας του στην Ιταλία, δεν δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ωστόσο σημειώνει πως τα καλύτερα… έπονται. Στις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αντωνίου έγραψε: «Δεν είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με τη συνολική μου απόδοση (…). Ένα σπασμένο σκι στα προκριματικά του GS έκανε τη ζωή μου δύσκολη στον τελικό. Στο SL δεν ήμουν στα φόρτε του παιχνιδιού μου. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για όλους μέχρι τώρα και ειδικά για μένα, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έρχονται καλύτερες μέρες».

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά