18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Τελευταίο αντίο» στο Νότη Μαυρουδή – Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ευαίσθητο δημιουργό και αγωνιστή

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσικό και συνθέτη Νότη Μαυρουδή είπαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου στο κοιμητήριο του Χαλανδρίου, όπου τελέστηκε η πολιτική του κηδεία.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε νωρίτερα η πολιτική κηδεία του Νότη Μαυρουδή, από το νεκροταφείο του Χαλανδρίου. Παρόντες τα μέλη της οικογένειάς του, φίλοι και πολλοί καλλιτέχνες. Συντετριμμένοι η γυναίκα του Βάσω και τα παιδιά του, ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής και η Ροδή Μαυρουδή, καθώς και τα εγγόνια του.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην πολιτική κηδεία. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αλλά και συνοδοιπόροι του Νότη Μαυρουδή, καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδοποιοί.

Ο συνθέτης του «πρωινού τσιγάρου», ένας από τους τρεις καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με το αντάρτικο τραγούδι και τη δισκογραφία μετά την πτώση της χούντας, έφυγε στα 77 του χρόνια του μετά από ένα ατύχημα που υπέστη στο σπίτι του στην Κούκουρα του Πηλίου.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όπου εκεί θα γίνει η αποτέφρωση.

Η επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να αγοραστούν μουσικά όργανα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο γιός του Χάρης Μαυρουδής είπε στον επικήδειο

«Πιστεύω πως έφερε με το έργο του τον Έλληνα πιο κοντά στην κλασική μουσική, πιο κοντά στην κλασική κιθάρα. Σε μια περίοδο που οι διαχωρισμοί δεν περιορίζονταν μόνο στον εμφύλιο διχασμό, κατάφερε να ενώσει την κλασική της οντότητα με τη λαϊκή της ομορφιά και έγραψε τραγούδια, κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο για έναν από τους κορυφαίους σοβαρούς σολίστ, κάνοντας όμως και κάτι υποδόριο. Τα τραγούδια του στηρίχτηκαν στην ποίηση και μάλιστα σπουδαίων ποιητών»

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ