26 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τεστ στη Βρετανία βρίσκει τον κορονοϊό σε 20 δευτερόλεπτα

Τεστ στη Βρετανία βρίσκει τον κορονοϊό σε 20 δευτερόλεπτα

Το «πράσινο φως» σε τεστ που μπορεί να ανιχνεύσει τον κορονοϊό σε 20 δευτερόλεπτα έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας. Το ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής του προϊόντος.

Το τεστ που θα δίνει αποτέλεσμα για το αν κάποιος έχει κορονοϊό ή όχι μπορεί, σύμφωνα με την εταιρία διανομής, να χρησιμοποιείται στα αεροδρόμια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε επιχειρήσεις.

Τα rapid tests θεωρούνται βασική αρχή στον οδικό χάρτη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την άρση του lockdown, αλλά έχουν εκφραστεί ανησυχίες ως προς την ακρίβεια των υφιστάμενων ανοσοχρωματογραφικών δοκιμών πλευρικής ροής.

Click4more Βρετανία: Τον Αύγουστο αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών

Το τεστ Virolens, το οποίο παρασκευάζει η βρετανική νεοφυής επιχείρηση iAbra σε συνεργασία με την TT Electronics, δοκιμάστηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου και χρησιμοποιεί φαρυγγικό μάκτρο για τη συλλογή σιέλου.

Η Histate, η εταιρεία διανομής του τεστ, ανακοίνωσε ότι θα το κυκλοφορήσει άμεσα έπειτα από την έγκρισή του από την Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσβλέπει σε ευρύτερη κυκλοφορία του κατά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Histate, οι δοκιμές έχουν δείξει ότι το τεστ έχει 98,1% ευαισθησία, που σημαίνει ότι βγάζει λιγοστά λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα και 99,7% ακρίβεια, που σημαίνει ότι βγάζει λίγα λανθασμένα θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Τεστ στη Βρετανία βρίσκει τον κορονοϊό σε 20 δευτερόλεπτα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ