26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι – Ζελένσκι: Βράβευση του Ιταλού Πρωθυπουργού με την ύψιστη τιμή της Ουκρανίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης, η συνάντηση επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία και “στα παράνομα «δημοψηφίσματα» που ξεκίνησε η Ρωσική Ομοσπονδία στις κατεχόμενες περιοχές Donbass, Kherson και Zaporizhzhia”.

Ο Πρόεδρος Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι “η Ιταλία δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «δημοψηφισμάτων»” και επιβεβαίωσε “τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης προς τις αρχές και τον ουκρανικό λαό σε όλους τους τομείς”.

Το Γραφείο Τύπου μεταδίδει επίσης πως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ουκρανός Πρόεδρος ανακοίνωσε στον Ιταλό Πρωθυπουργό την απονομή του τιμητικού τίτλου Τάγματος Α’ Τάξεως του Πρίγκιπα «Γιάροσλαβ του Σοφού», μιας από τις υψηλότερες ουκρανικές τιμές.

«Με τιμά και με συγκινεί αυτή η τιμή» είπε ο Ντράγκι στον Ζελένσκι, προσθέτοντας πως «θα χαρώ να το παραλάβω από τα χέρια σας στο Κίεβο, όταν θα είμαι ελεύθερος από τις θεσμικές μου δεσμεύσεις».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy