24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Πώς οι υποψήφιοι θα λάβουν με SMS τους βαθμούς

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αποτελέσματα (βαθμολογίες) των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας εστίαζαν στη Δευτέρα 5 Ιουνίου ή στην Τρίτη 6 Ιουνίου, νεότερες αναφορές φέρνουν την ανακοίνωση των βαθμών λίγο αργότερα, καθώς δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διόρθωση των μαθημάτων από όλα τα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την Κυριακή 4/7.

Στην Ευρυτανία εξετάστηκαν 116 υποψήφιοι, σε τρία εξεταστικά κέντρα -σε Καρπενήσι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Ραπτόπουλο (Λυκειακές Τάξεις).

Εξάλλου, τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS θα έχουν από φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως έχει ανακοινωθεί από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το νέο “κανάλι” του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ