Ημερομηνία

Τιμώμενη Περιφέρεια η Στερεά Ελλάδα στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022. Στην έκθεση συμμετείχαν και 2 επιχειρήσεις της Ευρυτανίας

Τιμώμενη Περιφέρεια η Στερεά Ελλάδα στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022. Στην έκθεση συμμετείχαν και 2 επιχειρήσεις της Ευρυτανίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ως τιμώμενη Περιφέρεια στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αττική από 18 έως 20 Φεβρουαρίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Γ. Παπάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης. Παρούσα ήταν και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής Δασικής Οικονομίας & Κτηνοτροφίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Καλαντζή.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης 

25 επιχειρήσεις από τη Στερεά

Με την υποστήριξη του Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της ΠΣΤΕ συντονίστηκε επιχειρηματική αποστολή 25 επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία και την ποιότητα των προϊόντων τους μέσα από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν. Από την Ευρυτανία συμμετείχαν δύο (2) επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη μελισσοκομία και την πεστροφοτροφία. Θα πρέπει να αναφερθεί δε ότι στην επιχειρηματική αποστολή φιλοξενήθηκαν με μηδενικό κόστος συμμετοχής 9 επιχειρήσεις της Βορείου Ευβοίας οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Ο διοργανωτής της έκθεσης κ. Κώστας Μοσχονάς με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό

Στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2022 συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας. Εξάλλου, στο πλαίσιο της έκθεσης, στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκαν 10 γαστρονομικά δρώμενα από τις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου και Στερεάς που πρόσφεραν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

«Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας και προβάλλουμε τα τοπικά μας προϊόντα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με δυναμική παρουσία και με τη συμμετοχή 25 εκθετών, μεταξύ αυτών και δύο επιχειρήσεων από την Ευρυτανία. Την Κυριακή το μεσημέρι παρουσιάστηκαν ξεχωριστά τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας και παρασκευάστηκαν συνταγές με τοπικά προϊόντα από διακεκριμένους chef», αναφέρει η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Καλαντζή.

«Έχοντας ως πυξίδα τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επιχειρηματικότητα που επιμελήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, υλοποιούμε το εκθεσιακό μας πρόγραμμα και στεκόμαστε στο πλάι των Στερεοελλαδιτών επιχειρηματιών στον καθημερινό τους αγώνα. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες της πραγματικής οικονομίας και προσπαθούμε με έργα να ενδυναμώσουμε τη ρευστότητα τους εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα με υψηλή επισκεψιμότητα με στόχο τη σύναψη επωφελών εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα