Τιτίκα Σαριγκούλη: Το “αντίο”, του Ευρυτάνα ηθοποιού Νίκου Ορφανού, στην τηλεοπτική του “γιαγιά” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Τιτίκας Σαριγκούλη. Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή χθες Παρασκευή 22/1/2021, σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στο 3ο Νεκροταφείο. 

Ένας από τους ηθοποιούς που συνεργάστηκε μαζί της ήταν ο Νίκος Ορφανός, Ευρυτάνας στην καταγωγή από τον Άγιο Δημήτριο, τόπος καταγωγής της μητέρας και του παππού του.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη είχε ενσαρκώσει την αθυρόστομη γιαγιά του στην τηλεοπτική σειρά “Μπαμπά μην τρέχεις”.

“Αντίο γιαγιούλα μου”

“Καλό ταξίδι στην αγαπημένη μας Τιτίκα Σαριγκούλη… στην τηλεοπτική μου γιαγιά, που μαζί γράψαμε τη δική μας, μικρή, τηλεοπτική ιστορία…”, έγραψε ο ηθοποιός.

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι η Τιτίκα Σαριγκούλη, η αγαπημένη μου γιαγιά στο “Μπαμπά μην Τρέχεις”, δε μένει πια εδώ στον κόσμο τούτο.

Θυμάμαι πως τη γυρνούσα στο σπίτι της στον Κεραμεικό, που μου έφτιαχνε καφέ και μου διάβαζε τα έργα της… πόσο γέλιο κάναμε που δε γνώριζε τι σήμαιναν όλα αυτά τα μπινελίκια που της έγραφαν να λέει και για αυτό τα έλεγε με τόση σοβαρότητα… 

Περάσαμε ωραία και στα γυρίσματα και στις επιστροφές μας από τα Καλύβια, που βρισκόταν το υποτιθέμενο σπίτι μου… μορφωμένη, φανατική κομμουνίστρια, ζούσε στο πατρικό της σπίτι κάτω από τη γέφυρα στην αρχή της Καβάλας.

Πώς και δεν παντρεύτηκες Τιτίκα; τη ρώτησα μια φορά… Οι άντρες Νίκο μου παίρνουν γυναίκες με μικρή γλώσσα, όχι σαν κι εμένα που τα λέω, εγώ είμαι μπελάς, δε βαριέσαι…

Υπήρχαν στιγμές που την έβλεπα σαν τη δική μου γιαγιά, που ζούσε ακόμα τότε, για αυτό και έβαζα στο σενάριο στοιχεία από τη γενέθλια πόλη μου, το Ρέντη…

Αντίο γιαγιούλα μου, καλό σου ταξίδι…”, έγραψε και ανέβασε και το παρακάτω βίντεο.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά