27 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκία: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των κινέζικων εμβολίων λόγω κρούσματος στο Πεκίνο

Τουρκία: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των κινέζικων εμβολίων λόγω κρούσματος στο Πεκίνο

Η αποστολή των πρώτων εμβολίων της εταιρείας Sinovac από την Κίνα προς την Τουρκία αναβλήθηκε για μία με δύο ημέρες λόγω ενός κρούσματος κορονοϊού στο τελωνείο του Πεκίνου. Αυτό ανέφερε ανάρτησή του στα social media, το βράδυ της Κυριακής (27/12), ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac και περίμενε ότι η πρώτη αποστολή, 3 εκατομμυρίων δόσεων, θα γινόταν αύριο Δευτέρα. Έχει επίσης εξασφαλίσει 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με οψιόν για αγορά άλλων 30 εκατομμύριων δόσεων αργότερα.

«Λόγω του συναγερμού για την Covid-19 στο Πεκίνο και ενός κρούσματος στο τελωνείο του Πεκίνου έχει προσωρινά ανασταλεί η κινητικότητα στο τελωνείο. Για τον λόγο αυτό, η άφιξη των εμβολίων μας, τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των τελωνειακών διαδικασιών, θα καθυστερήσει 1-2 ημέρες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Τουρκία: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των κινέζικων εμβολίων λόγω κρούσματος στο Πεκίνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ