25 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Το Άμστερνταμ θα απαγορεύσει τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης από το 2024 

Τα τουριστικά λεωφορεία βάρους άνω των επτά τόνων δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο κέντρο του Άμστερνταμ από το επόμενο έτος, προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η ρύπανση. 

«Τα λεωφορεία είναι χρήσιμα για τη μεταφορά μαθητών ή ηλικιωμένων σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης, αλλά 300 με 450 τουριστικά λεωφορεία την ημέρα είναι πάρα πολλά για το κέντρο, όπου υπάρχει λίγος χώρος», είπε η σύμβουλος κυκλοφορίας και μεταφορών στο Άμστερνταμ, κα. Μέλανι βαν ντερ Χορστ. 

Εξήγησε ότι από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, τα τουριστικά λεωφορεία θα μπορούν να σταθμεύουν στα περίχωρα της πόλης, από όπου οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναφέρει η πύλη NL Times. Για να μην μεταφερθούν απλώς αυτά τα προβλήματα σε άλλα μέρη της πόλης, το Άμστερνταμ εργάζεται σε πρόσθετα σημεία παραλαβής και αποβίβασης τουριστών και βελτιώνει τα υπάρχοντα, ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης. 

Θα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στην απαγόρευση, η πόλη θα εξακολουθεί να επιτρέπει τουριστικά λεωφορεία όπου βρίσκονται πολλά πολιτιστικά ιδρύματα και μεγάλα λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά σχολικής ηλικίας, ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία σε καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς χώρους μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης . 

Τα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία δημιουργούν προβλήματα στους ντόπιους, δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε στενούς δρόμους και καθιστούν την κυκλοφορία λιγότερο ασφαλή για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Είναι πολύ βαριά για γέφυρες και παράγουν πολλά επιβλαβή αέρια ενώ περιμένουν τους επιβάτες με τους κινητήρες σε λειτουργία, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ