7 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Το κέντρο του Καρπενησίου κατακλύστηκε από δεκάδες τετράτροχες γοητευτικές “κυρίες” – Η εκκίνηση του ράλλυ της ΦΙΛΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αυτοκίνητα ηλικίας ακόμα και 72 ετών, συμμετέχουν στο ράλλυ της ΦΙΛΠΑ επί ευρυτανικού εδάφους

Δεκάδες ιστορικά, σπάνια και καλοδιατηρημένα αυτοκίνητα παρέλασαν από το κέντρο του Καρπενησίου, το πρωί της Παρασκευής (29/9), μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Από την κεντρική πλατεία δόθηκε σήμερα η εκκίνηση της 2ης ημέρας του 51ου Διεθνούς Ράλλυ των Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ), που μετά το 2014 επέστρεψε ξανά επί ευρυτανικού εδάφους. Πρόκειται για την κορωνίδα των εκδηλώσεων των κλασικών αυτοκινήτων της Ελλάδας, που διοργανώνει εδώ και πενήντα χρόνια η ΦΙΛΠΑ.

10λεπτο βίντεο από την εκκίνηση του ράλλυ από το Καρπενήσι

Φέτος, ο αγώνας ξεκίνησε από τη Λαμία, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, με συνολικό μήκος διαδρομών 550 χιλιόμετρα και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Συνολικά εξήντα (60) πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό πήραν σήμερα τον δρόμο από το Καρπενήσι με προορισμό τη Επισκοπή του Δήμου Αγράφων· από εκεί θα επιστρέψουν προς το Καρπενήσι καλύπτοντας συνολική απόσταση ανά κατηγορία, η μεν Classic Regularity 189 χλμ, η δε Touring 132 χλμ.

Συμμετέχουν αυτοκίνητα-θρύλοι, από μια MERCEDES BENZ 170 S CABRIOLET του 1951 μέχρι τις Ιταλίδες «καλλονές» ALFA ROMEO GIULIA TI (1966) και LANCIA FULVIA BERLINA (1969), τις ακαταμάχητες PORSCHE 911 και  PORSCHE 924, τα διαχρονικά MINI COOPER, εντυπωσιακές JAGUAR, LOTUS, μοντέλα με βαριά ιστορία από τη BMW (BMW 318i CABRIO κ.α.), αγαπημένα TOYOTA, VW, FIAT και πολλά ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με το κλασικό αυτοκίνητό τους, επιλέγοντας μεταξύ των κατηγοριών Classic Regularity και Touring. Στην κατηγορία Classic Regularity τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε επτά (7) Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας την ημέρα, με προκαθορισμένη μέση ωριαία ταχύτητα, με δορυφορική χρονομέτρηση και ζωντανά αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια του ράλλι. Στην κατηγορία Touring τα πληρώματα θα απολαύσουν εξίσου την οδήγηση στις Ε.Δ.Α., ωστόσο με σημαντικά μικρότερο αριθμό και μήκος διαδρομών, αλλά και χαμηλότερη Μ.Ω.Τ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ΦΙΛΠΑ συμμετέχει στους εορτασμούς των 75 Χρόνων της Porsche και ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα έχει θεσμοθετήσει την ειδική κατηγορία βράβευσης Porsche Cup για όσα πληρώματα συμμετάσχουν στο 51ο Διεθνές Ράλλυ με την κλασική τους Porsche, είτε στην κατηγορία Classic Regularity, είτε στην κατηγορία Touring.

To Σάββατο 30/9, τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα, η δράση ξεκινά εκ νέου και τερματίζει στο Καρπενήσι. Αυτή τη φορά τα πληρώματα θα διέλθουν από εξίσου μαγευτικά τοπία της ευρυτανικής γης, με κατεύθυνση την εντυπωσιακή Γέφυρα Τατάρνας. Αφού καλύψουν Ε.Δ.Α. συνολικού μήκους 193χλμ (Classic Regularity) και 97 χλμ (Touring), ο αγώνας θα τερματίσει στο Καρπενήσι, ενώ η επίσημη απονομή των βραβείων στους νικητές αυτού του μοναδικού ταξιδιού θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Montana Spa Hotel.

Στα Ευρυτανικά ΝΕΑ μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΦΙΛΠΑ, Γιώργος Αλεβιζόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ