18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που στηρίζουν εθελοντές από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ο Τάκης Προεστάκης είναι πρόεδρος της στέγης προστασίας αδέσποτων ζώων, ένα εγχείρημα που ξεκίνησε λόγω της μεγάλης αγάπης για τα ζώα και τον στηρίζουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

«Φιλοξενούμε γύρω στα 330 σκυλιά, 80 γάτες, έχουμε και κατσίκια, πουλιά. Τα καταφέρνουμε με πολύ κόπο για να συνυπάρξουν όλα ελεύθερα. Με αγώνα, αυτό που κάνω είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αλλά τα αγαπάω πολύ. Για 20 χρόνια δούλευα στη νύχτα, κουράστηκα όμως τόσα χρόνια να συναναστρέφομαι με τόσους ανθρώπους και να μην έχω κάνει 2-3 καλούς φίλους, έτυχε να πουλήσω το μαγαζί που είχα. Πήγα στη χωματερή και αυτό που αντίκρισα με τόσα ζώα να ψάχνουν για φαγητό και με τις οικονομίες που είχα τότε αποφάσισα να τους φτιάξω ένα μικρό καταφύγιο», όπως λέει στην εκπομπή Περίμετρο της ΕΡΤ3 και προσθέτει:

«Έχω σώσει πάνω από 4.000 σκυλιά, έχω βρει στα περισσότερα σπίτια. όταν ξεκίνησα δεν ήξερα ότι τα ζώα αυτά έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες και πούλησα ότι είχα και δεν είχα, ήμουν σε τρομακτική κατάσταση και σώθηκα από ένα…θαύμα. Μια μεγάλη εφημερίδα μου έκανε αφιέρωμα και έτσι σώθηκα. Στήριξη έχω μόνο από ιδιώτες από όλο τον κόσμο, επειδή βλέπουν καθημερινά μέσα από βίντεο που παρουσιάζω την καθημερινή μου ζωή στα social media. Αυτό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας, βλέπουν πόσο πολύ αγαπάω αυτό που κάνω και με έχουν στηρίξει και έτσι μπορώ και συντηρώ αυτό που κάνω. Από διάφορες χώρες στον κόσμο, υπάρχει ενδιαφέρον να έρθουν εθελοντικά να βοηθήσουν τα ζωάκια. Ας βάλουμε ένα τέλος στα δημοτικά κυνοκομεία που είναι «κολαστήρια» για τα ζώα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ