2 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Το ΚΚΕ στους Κορυσχάδες. Η εκδήλωση για τα 78 χρόνια από την Εθνοσυνέλευση

Τη δική της, ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε και φέτος η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ για την επέτειο του Εθνικού Συμβουλίου των Κορυσχάδων (1944).

Η εκδήλωση, η οποία φέτος σημείωσε αξιόλογη συμμετοχή, όπως αναφέρει η Κ.Ο., άνοιξε με ένα σύντομο πρόλογο από τον Γιώργο Μπακογιώργο, μέλος της ΕΠ Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εκδήλωσης που κρατάει ζωντανό το μήνυμα της επετείου «σε αντιδιαστολή με τους ‘επίσημους’ εορτασμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια εξισώνοντας θύτες και θύματα και αποστεώνοντας την Εθνική Αντίσταση από τα επαναστατικά και ριζοσπαστικά της χαρακτηριστικά», όπως ο ίδιος τόνισε.

Ο Δημήτρης Γκορόγιας από την Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στα αδικαίωτα μέχρι και σήμερα αιτήματα που καταγράφονται στο ψήφισμα των Κορυσχάδων, ανανεώνοντας την υπόσχεση για πάλη μέχρι να «πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», κλείνοντας με την φράση του Χ. Φλωράκη «αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται να «αποσιωπηθεί το γεγονός ότι εμπνευστής, καθοδηγητής και βασικός αιμοδότης της εθνικής αντίστασης 41-49 ήταν το ΚΚΕ, ακριβώς για να αποτρέψουν την συμπόρευση με το ΚΚΕ στο σήμερα, στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην καπιταλιστική κρίση, για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού», όπως σημείωσε. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και ενός λεπτού σιγή.

Διαμαρτυρία την Παρασκευή 17/6

Το ραντεβού των μελών του ΚΚΕ ανανεώθηκε για την προσεχή Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 8.00 το πρωί, έξω από τη ΔΕΗ στην οδό Ζηνοπούλου, για διαμαρτυρία ενάντια στην ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα, τις ζωοτροφές και τα είδη πρώτης ανάγκης. “Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, όλους όσοι υποφέρουν από την ακρίβεια σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ Καρπενησίου, στην οδό Ζηνοπούλου, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 8 το πρωί”, αναφέρεται σχετικά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ