Το μοναστηριακό κριθαρότο που κερδίζει στα… σημεία το ιταλικό ριζότο

Το μοναστηριακό κριθαρότο που κερδίζει στα… σημεία το ιταλικό ριζότο

Το κριθαρότο, το έχουμε συνηθίσει κοκκινιστό με μοσχαράκι ή κοτόπουλο, να ανταγωνίζεται επάξια το ιταλικό ριζότο, σε ξεκάθαρα πιο ελληνική εκδοχή. Η καλύτερη εναλλακτική για το κλασσικό κριθαρότο είναι με χταποδάκι.

Φοβερά γευστικό πιάτο, εξαιρετική επιλογή και για όσους αποφεύγουν το κρέας. Μερικά μικρά μυστικά πριν ξεκινήσετε: Με φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο! Σβήστε το κριθαρότο με ξηρό λευκό βερμούτ αντί για κρασί, αν θέλετε ένα πιο σύνθετο γευστικό αποτέλεσμα.

Αν βρείτε στον ψαρά σας φρέσκα θαλασσινά (καραβιδάκι, μύδια, χάβαρα, γαρίδες), μπορείτε να τα προσθέσετε στο κριθαρότο. Στην περίπτωση αυτή μη χρησιμοποιήσετε τον ζωμό του χταποδιού, επειδή μπλέκουν πολύ οι γεύσεις. Αντικαταστήστε το με 1 φλιτζ. καυτό νερό.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

To άρθρο Το μοναστηριακό κριθαρότο που κερδίζει στα… σημεία το ιταλικό ριζότο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά