14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το «μπάζωμα» στα Τέμπη πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση – Για «συγκάλυψη» κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση

Το «μπάζωμα» της περιοχής όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ελέγχεται από τον εφέτη ανακριτή που διενεργεί τις έρευνες για τους υπαιτίους της εθνικής τραγωδίας. Προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να αποσαφηνίζει πως ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα από τους αρμόδιους επιχειρησιακούς παράγοντες. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εκείνη την περίοδο, Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε ότι δεν έδωσε σχετική εντολή, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να θέσει θέμα συγκάλυψης, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρονιές παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και ιδίως των σιδηροδρόμων επισήμανε ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα ρίξει φως στην υπόθεση, αποδίδοντας ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

«Δεν υπήρχε πιο δύσκολη στιγμή από τα Τέμπη. (…) Τις τελικές απαντήσεις για την απόδοση ευθυνών μπορεί να δώσει η Δικαιοσύνη. (…) Έχει βαριά ευθύνη και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. (…) Η πολιτική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. (…) Είχαμε και άλλες τραγωδίες. Δε διανοήθηκα να τις εργαλειοποιήσω για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. (…) Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της έχουμε εμπιστοσύνη».

Το θέμα συνεχίζει να πυροδοτεί τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η οποία κάνει λόγο για συγκάλυψη ευθυνών αλλά και για «μπάζωμα» στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος. Είναι τυμβωρυχία να κάνεις πολιτική πάνω στον πόνο των ανθρώπων, απαντάει η κυβέρνηση.

«Όλα στο φως, όλα πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη. Κάνει τη δουλειά της με τον ανεξάρτητο ρόλο της αλλά πρέπει να γίνει μακριά από κορόνες λαϊκισμού. (…) Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί άλλοι περιμένουν τραγικό γεγονός και κρίση για να κάνουν καριέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όσο και να «μπαζώνει» τις έρευνες η κυβέρνηση, στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη, δηλώνει.

«Να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει, για ποιο λόγο προστατεύει το τζάκι Μητσοτάκη, το τζάκι Καραμανλή. (…) Υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το έγκλημα και κανείς δεν την έχει αναλάβει. (…) Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πρώτος πόρισμα. (…) Μετά μία συγνώμη δεν μπορούσε να πει και τώρα επανέρχεται» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος δηλώνει ότι ουδέποτε έδωσε την εντολή για το μπάζωμα της περιοχής που έγινε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Δεν έδωσα εντολές για τίποτα. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δε συμμετείχα σε συνεδριάσεις του Συντονιστικού Όργανο. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν στη δύσκολη κατάσταση».

Ελλιπέστατη χαρακτήρισε η Μιλένα Αποστολάκη τη δικογραφία που εστάλη από τον ανακριτή Λάρισας στην Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής από το προεδρείο είχε μια κατεύθυνση: θα συγκαλυφθεί η αλήθεια».

«Υπάρχει συγκάλυψη, το αποδεικνύει το κλείσιμο της Εξεταστικής πριν έρθει η δικογραφία στη Βουλή» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει: «Όταν δεν έχεις ενσυναίσθηση, όταν δεν έχεις συναισθήματα και αισθήματα για τον ελληνικό λαό, τέτοια λες. Γιατί η πολιτική ανοησία θριαμβεύει».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμίζει ότι «ο Μητσοτάκης αντί να πάρει προβολέα, όπως μας έλεγε, πήρε ένα χαλί για να κρύψει τις ευθύνες».

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής λαμβάνουν γνώση από 1ης Μαρτίου του περιεχομένου της δικογραφίας, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης

Τέμπη – Χήρα θύματος: «Άδειασαν τα σπίτια μας, η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει» – Για τις 5/4 διεκόπη η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης

Κυβερνητικές πηγές περί «μπαζώματος» στα Τέμπη: Οι ενέργειες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων

Χρ. Τριαντόπουλος για Τέμπη: Το Συντονιστικό αποφάσισε τις παρεμβάσεις βάσει του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ