29 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Πεκίνο στέλνει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη Σαγκάη

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ταχέως εξαπλούμενη επιδημία του Covid 19 στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, τη Σαγκάη, οι αρχές έχουν στείλει περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 2.000 στρατιωτικών ιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι ηγεσία της πόλης, ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι διεξάγει μαζικά τεστ και στους 25 εκατομμύρια κατοίκους ενώ η πόλη βρίσκεται σε lockdown από την περασμένη Δευτέρα.

Αν και πολλά εργοστάσια και χρηματοπιστωτικές εταιρείες κατάφεραν να συνεχίσουν να λειτουργούν απομονώνοντας τους υπαλλήλους τους, αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του παρατεταμένου κλεισίματος του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου και του σημαντικού κέντρου μεταφορών και παραγωγής της Κίνας.

Το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος του κοροναϊού, omicron BA.2, δοκιμάζει την ικανότητα της Κίνας να διατηρήσει την προσέγγιση μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό, η οποία στοχεύει να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας απομονώνοντας όλους όσους βρέθηκαν θετικοί, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.

Η Σαγκάη έχει μετατρέψει τους εκθεσιακούς της χώρους και άλλες εγκαταστάσεις σε τεράστια κέντρα απομόνωσης που φιλοξενούν άτομα με ή χωρίς ήπια συμπτώματα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Κίνα ανέφερε περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα Covid 19 σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων σχεδόν τα 12.000 είναι ασυμπτωματικά.

Από αυτόν τον αριθμό, περίπου τα τρία τέταρτα, δηλ. περίπου 9.000 κρούσματα καταγράφηκαν στη Σαγκάη.

ΠΗΓΗ: AP

Επιμέλεια – Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

https://www.politika.rs/scc/clanak/503888/Peking-salje-10-000-zdravstvenih-radnika-u-Sangaj

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ