29 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Το Υπουργείο Τουρισμού βράβευσε τους ξενοδόχους. Εκδήλωση παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη – Στην Ευρυτανία το φλουρί

Τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της ΠΟΞ απένειμε το Υπουργείο Τουρισμού, μέσω της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

από την έντυπη έκδοση

Τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρη Τάσιο απένειμε το Υπουργείο Τουρισμού, για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, παρουσία εκπροσώπων των φορέων του Τουρισμού και δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Προορισμός 365 μέρες Ελλάδα». Η κα Σοφία Φλέγκα, ως πρόεδρος, εκπροσώπησε την Ένωση Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας. Αφορμή για την τιμητική διάκριση σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, αποτέλεσε μεταξύ άλλων και η πρόσφατη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ξενοδόχοι και εργαζόμενοι, στη νέα κλαδική σύμβαση που διέπει τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων και προβλέπει συνολική αύξηση 10,5% για τη διετία 2023 – 2024.

«Αυτή η βράβευση ανήκει όχι μόνο στην ΠΟΞ, δηλαδή στον Έλληνα ξενοδόχο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που πραγματικά πιστεύουν ότι ο Τουρισμός και γενικότερα η Φιλοξενία, είναι αυτή που τραβάει τη χώρα μπροστά», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη. Ο κ. Τάσιος, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ενότητα του κλάδου και στις «365 μέρες αγωνίας για τον Έλληνα ξενοδόχο ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας». Ευχαρίστησε επίσης, όλα τα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΞ που «τόσα χρόνια βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και με προσωπικό αγώνα δίνουν πολύτιμη «μάχη» για να λύνουν προβλήματα και να προασπίζουν την ποιότητα και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Το φλουρί στην Ευρυτανία

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΠΟΞ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και συνεδρίασε για πρώτη φορά το 2023. «Συνεχίζουμε δυναμικά στο ίδιο όραμα που μας ενώνει πάντα, να είναι ο κλάδος της ελληνικής Φιλοξενίας πρότυπο ασφάλειας, ποιότητας και μοναδικής τουριστικής εμπειρίας για όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες ξενοδόχοι αντέξαμε στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και σταθήκαμε όρθιοι παρά τις μεγάλες μας αγωνίες. Παραμένουμε στις επάλξεις, συνεχίζουμε να κοιτάζουμε κατάματα τις νέες προκλήσεις και να τις αντιμετωπίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα και αγάπη για την Ελλάδα μας! Προχωράμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, ευχόμενοι υγεία σε όλους και καλή χρονιά στον ελληνικό Τουρισμό!», αναφέρουν οι ξενοδόχοι.

«Δεν είναι τυχαίο», καταλήγουν, «ότι το φλουρί φέτος έπεσε στον ορεινό μας όγκο που αντιμετωπίζει και τα περισσότερα προβλήματα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και συγκεκριμένα στην Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κα Σοφία Φλέγκα».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ