20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το φυσικό αέριο… πάει Γρεβενά

Το φυσικό αέριο αναμένεται να συνδεθεί και στα Γρεβενά το επόμενο διάστημα καθώς όπως ανακοινώθηκε στην Ημερίδα με θέμα «Φυσικό αέριο –υγραέριο. Εγκαταστάσεις και τεχνικές εφαρμογές», τέλη το 2023 θα είναι έτοιμο και ενδεχομένως θα έχουμε και τις πρώτες συνδέσεις στα νοικοκυριά.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο μηχανολόγος μηχανικός, Γιάννης Μπετούνης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους λέβητες γιατί όταν θα μπει και το υδρογόνο σύμφωνα με το πρότζεκτ, που έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όποιος έχει έναν λέβητα, που δεν είναι έτοιμος για υδρογόνο θα πρέπει να κάνει αλλαγή τον λέβητα ήταν να κάνει μετατροπή εάν υπάρχει η δυνατότητα.

«Λόγω των θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στον λέβητα, που θα επιλέξουν τελικά γιατί οι περισσότεροι λέβητες δεν είναι για εξωτερικό χώρο, είναι για εσωτερικό χώρο κατασκευασμένοι, υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι για εξωτερικό χώρο και πρέπει να δοθεί προσοχή. Εγώ θα συμβούλευα εάν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν εσωτερικά οι λέβητες για να έχουμε την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος, να μην εκτίθεται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπετούνης.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ