3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου έρχεται στη Χελιδόνα Ευρυτανίας. Ολοήμερο γλέντι το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Φεστιβάλ "Ο Τρύγος" επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας, φέρνοντας μια ανανεωμένη εμπειρία γεμάτη γαστρονομία και μουσική στην πλατεία της όμορφης και φιλόξενης Χελιδόνας Ευρυτανίας

Ως μια διοργάνωση που επιδιώκει να μετατραπεί σε θεσμό, θέτοντας ως στόχο την επαφή των νέων με την παράδοση και την επανασύνδεσή τους με αυτή, λογίζεται από τους διοργανωτές το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου στη Χελιδόνα.

Το φθινοπωρινό αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δρώμενων και εκδηλώσεων από τις 10 το πρωί. “Ανακαλύπτουμε τις ρίζες μας και ενισχύουμε τους δεσμούς με την κοινότητα και μεταξύ μας μέσα από πολύ χορό και τραγούδι. Πέρα από κάθε μορφή ψηφιακής επικοινωνίας, πρώτιστη είναι η διαπροσωπική επικοινωνία των νέων. Ένα all day festival εμπειριών για μικρούς και μεγάλους που σίγουρα θα σας μαγέψει!”, αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου Χελιδόνας “Ο Άγιος Γεώργιος”.

ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

«Το Φεστιβάλ Χελιδόνας είναι το “διονυσιακό” γλέντι των Ευρυτάνων. Είναι μια μαγική εμπειρία που συνδυάζει μερακλήδικη μουσική, παραδοσιακούς χορούς και άφθονο φαγητό και κρασί. Σε αυτήν τη γιορτινή συγκέντρωση, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν χαρές και συναισθήματα με τον ρυθμό των μουσικών οργάνων και τον χορό τους. Είναι μια πανηγυρική στιγμή που ζωντανεύει την παράδοση και την ενότητα της κοινότητας, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν θίασο μουσικών συγκροτημάτων, ζογκλέρ και ακροβατών και να παρασυρθείτε σε ξέφρενο γλέντι στο ρυθμό του παραδοσιακού ζουρνά, της γκάιντας και του νταουλιού που μας ταξιδεύουν στη Θράκη, του ούτι στην Ανατολή και τη Μικρά Ασία, του κλαρίνου στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Μέσω των χάλκινων οργάνων αναδεικνύεται η περιοχή της Μακεδονίας, ενώ το κοντραμπάσο μας οδηγεί στα βόρεια Βαλκάνια και το λαουτοκίθαρο μας ταξιδεύει στα νησιά», αναφέρουν οι διοργανωτές σχετικά με όσα θα γίνουν στη Χελιδόνα το Σάββατο 16/9.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του 3ου Ολοήμερου Φεστιβάλ Τρύγου στην Χελιδόνα Ευρυτανίας, έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 10:00 το πρωί / Έναρξη 3ου Ολοήμερου Φεστιβάλ Τρύγου με κέρασμα λουκούμι για τους επισκέπτες

Ώρα: 11:00 / Καλλιτεχνικό εργαστήρι “Μαντόνα”. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν με πηλό φιγούρες από τη ζωή στο χωριό

Ώρα: 12:00 / Μουσικές καρέκλες & με ποιον θα χορέψεις. Μουσικοκινητικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Ώρα: 13:00 / Τυφλόμυγα αλλιώς! Βρες το παιδί σου! Βρες τους γονείς σου

Ώρα: 14:00 / Ο χορός σε εφημερίδα & “Αραμ σαμ σαμ”. Μουσικοκινητικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Ώρα: 15:00 / Teatrul “NÒI”. Θεατρική παράσταση “ΤΗΕ SHOW DREAM” με την Όλγα Μαρτίνοβα

Ώρα: 16:00 / Ο τρύγος των παιδιών. Επίσκεψη των μικρών τρυγητών στο αμπέλι

Ώρα: 17:00 / “DJ MALE”. Έναρξη της διονυσιακής μυσταγωγίας, μέθης και χορού με “DJ MALE”

Ώρα: 18:00 / Akrides Alcoholics Θα μας τα ταξιδέψουν σε Rock ρυθμούς

Ώρα 19:00 / “ZOYRNADES BAND”. Δύο ζουρνάδες και το νταούλι, αποτελούν τη ζυγιά! Οι “ZOYRNADES BAND” θα μας ταξιδέψουν στα ελληνικά βουνά

Ώρα 20:00 / Διαδραστικό πάτημα σταφυλιών. Ο μεθυστικός τρύγος «Διαδραστικό πάτημα σταφυλιών» για μικρούς και μεγάλους

Ώρα 21:00 / “SOURLOYLOU BAND”. Η μπάντα που φέρνει στη Χελιδόνα τον “διονυσιασμό” των Ευρυτάνων! Η γκάιντα και το νταούλι μας πηγαίνουν στη Θράκη, το ούτι στην Ανατολή και τη Μικρά Ασία, το κλαρίνο στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Μέσω των χάλκινων οργάνων αναδεικνύεται η περιοχή της Μακεδονίας, το κοντραμπάσο μας οδηγεί στα βόρεια Βαλκάνια και το λαουτοκίθαρο μας ταξιδεύει στα νησιά. Όλα μαζί ξεπηδούν σε έναν ξέφρενο γλέντι!

Ώρα 23:00 / “VaniLa swing” Οι “VaniLa swing” κινούνται στο χώρο του Rock ‘n’ Roll με vintage αναφορές στο χθες και το σήμερα! Ένα ζωντανό και δυναμικό live με επιτυχίες διασκευασμένες μόνο όπως αυτοί ξέρουν από την εποχή του ‘50 και του ‘60

Ώρα 01:00 πμ / “DJ MALE” Let’s party. Ένα ξέφρενο πάρτυ με τον “DJ MALE”

Τέλος, το κοινό θα απολαύσει street food σε συνεργασία με τα λημέρια της ευρυτανικής γεύσης, παιδικό διαδραστικό πρόγραμμα, κουκλοθέατρο ΝΟΙ, αναπαράσταση τρύγου και άφθονο τοπικό κρασί.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ