1 Απριλίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Το 60% του ετήσιου τζίρου θα απωλέσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, λόγω της αναστολής λειτουργίας τα Χριστούγεννα

από την έντυπη έκδοση

Άφθονο χιόνι αλλά… χωρίς σκιέρ προβλέπεται για την περίοδο των εορτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, καθώς τα μέτρα για την πανδημία επέβαλαν λουκέτο στην επιχείρηση, τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα 7/12 ανακοινώθηκε και επίσημα, ότι λόγω της βαρύτητας της υγειονομικής κρίσης, το λοκντάουν στα σχολεία, στην εστίαση, στη διασκέδαση, στις αθλητικές δραστηριότητες, στα δικαστήρια, στα χιονοδρομικά κέντρα, στις μετακινήσεις από νομό σε νομό κ.α., θα διαρκέσει ως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Το Χ.Κ. Καρπενησίου στο Βελούχι, δεν θα λειτουργήσει την περίοδο των εορτών, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων που αντιστοιχούν στο 60% ολόκληρης της χειμερινής σεζόν, λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, κ. Κώστας Παπαϊωάννου.

Όπως σημειώνει, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης των χιονοδρομικών ανά την Ελλάδα και είναι επιτακτική ανάγκη η οικονομική τους στήριξη από το κεντρικό κράτος, ώστε να συνεχίσουν -όσο είναι δυνατόν- να λειτουργούν και να προσφέρουν στις μικρές κοινωνίες των ορεινών προορισμών, όπως το Καρπενήσι. Τα Χ.Κ., επισημαίνει ο κ. Παπαϊωάννου, αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του τοπικού παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, με τα περιθώρια κερδοφορίας για τον εκάστοτε επιχειρηματία να έχουν, πλέον, σχεδόν εκμηδενιστεί.

Το λουκέτο στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, προσθέτει ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του, θα έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες νέοι/ες από το Καρπενήσι και τη γύρω περιοχή να στερηθούν αρκετά μεροκάματα, καθώς στις ημέρες με μεγάλη επισκεψιμότητα στο Βελούχι απασχολούνται έως και 40 άτομα.

Ειρωνεία της τύχης είναι ότι, όπως διαφαίνεται, τα φετινά Χριστούγεννα οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας θα είναι γεμάτες από χιόνι (σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια), ωστόσο οι φίλοι της χιονοδρομίας δεν θα είναι σε θέση να τις απολαύσουν.

(φωτο αρχείου)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ