13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6» – Διάσπαση προ των πυλών στον ΣΥΡΙΖΑ

Με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης τονίζουν πηγές κοντά στους 6+6 οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι για αποχώρηση από το κόμμα μετά την 9ωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής. Παράλληλα, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την πιθανότητα συγκρότησης νέας ΚΟ με την αποχώρηση των 6+6 τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ethnos.gr. τόνισε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα», ενώ εξήγησε ότι «υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά. «Άνθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν». Επισήμανε ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

Σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε στη συνέχεια.

Πρόσθεσε πως: «Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».

Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές τόνισε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

«Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα»

Μήνυμα στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας ζωντανά από το στούντιο σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5.

«Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα, ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε σαφείς αποστάσεις από τις αναφορές του Παύλου Πολάκη για τη Σία Αναγνωστοπούλου που προκάλεσαν νέες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο «οδικός χάρτης» εξόδου της ομάδας Αχτσιόγλου

Η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη για τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου μετά την χθεσινή πανελλαδική συνδιάσκεψη, αφού όπως τόνισαν η «κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Το μόνο που απομένει είναι το χρονοδιάγραμμα των αποχωρήσεων στελεχών – μελών καθώς και των 7 βουλευτών. Επτά εκπροσώπους στο κοινοβούλιο αριθμεί η ομάδα Αχτσιόγλου, ενώ παρότι όλοι περιγράφουν ως αδύνατη τη συμβίωση υπό την ηγεσία Κασσελάκη, δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε και πως θα φύγουν από το κόμμα καθώς καταγράφονται κάποιοι προβληματισμοί στον τρόπο οργάνωσης του επόμενου «βήματός» τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ