3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΤΩΡΑ / Εκκενώνεται προληπτικά το Κόμμα Φθιώτιδας – “Φούσκωσε” ο Σπερχειός – Σπανός: “Οι κάτοικοι είναι ασφαλείς”

Προβλήματα από την κακοκαιρία DANIEL στη Φθιώτιδα

Μήνυμα από το «112» σήμανε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης (6/9), ενημερώνοντας για προληπτική εκκένωση της Κοινότητας Κόμμα Φθιώτιδας. Η στάθμη του ποταμού Σπερχειού έχει ανέβει επικίνδυνα και κρίθηκε σκόπιμο να εκκενωθεί προληπτικά η περιοχή.

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ενημερώνει για τα εξής:

«Οι εξαιρετικά ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κατοικίες και δημόσιες υποδομές στους Δήμους Δομοκού, Λαμιέων, Στυλίδας και Λοκρών στη Φθιώτιδα, και Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας στην Εύβοια. Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν απεγκλωβισμοί κατοίκων από την ΕΜΑΚ με συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας.

Στην Εύβοια τα φαινόμενα είναι σε ύφεση και επιχειρείται η απάντληση υδάτων και η αποκατάσταση υποδομών. Στη Φθιώτιδα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι είναι ασφαλείς σε όλες τις επίμαχες περιοχές.

Σε όλα τα επικίνδυνα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της Περιφέρειας και των Δήμων, καθώς και τα Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, ΕΛΑΣ, ΛΣ).

Καθώς τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας!

Αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας η προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από το χωριό Κόμμα Φθιώτιδας.

Συστήνεται η μετακίνηση πολιτών, που διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ασθενείς, ΑμεΑ, υπερήλικες).

Για όσους επιθυμούν έχει διαμορφωθεί χώρος φιλοξενίας στο ΔΑΚ Χαλκιοπούλειο στη Λαμία. Για όσους επιθυμούν μετακίνηση, τηλ: 6947185931 Δημήτρης Μονιάκης (Πρόεδρος Κόμματος)».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ