16 Μαΐου 2022

Κλειστά σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην Ευρυτανία – Δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση

Την απόφαση να μη λειτουργήσουν διά ζώσης σήμερα (Τρίτη 25/1) τα σχολεία που βρίσκονται στα όρια αρμοδιότητάς του, έλαβε ο Δήμος Καρπενησίου. Οι λόγοι αφορούν τα καιρικά στοιχεία αλλά και η δυσκολία εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διασποράς της covid-19. Κλειστά θα μείνουν οι οι σχολικές μονάδες στα Άγραφα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ανευ τηλεκπαίδευσης

Σημειώνεται ότι ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως στην Ευρυτανία.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε τα εξής:

“Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές”.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν λίγο, ο Δήμος Καρπενησίου αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου θα είναι κλειστές. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών καθώς και της πρόγνωσης του Εθνικού Μετεωρολογικού Δελτίου για χιονόπτωση τις επόμενες ώρες. Συνυπολογίστηκε επίσης η δυσκολία στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναφορικά με τον αερισμό των σχολικών χώρων καθώς και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία. Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας“.

Εξάλλου, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και την ανακοίνωση της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, κλειστοί θα μείνουν αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο Δήμος Αγράφων σημειώνει με τη σειρά του:

Με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Καρδαμπίκη, σας ενημερώνουμε ότι αύριο ΤΡΙΤΗ 25/01/22, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αγράφων καθώς και ο παιδικός σταθμός θα μείνουν κλειστά εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατούν στην περιοχή”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ