7 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Τ. Ερντογάν για ψευδοκράτος: Η αναγνώρισή του είναι η σωστή επιλογή για ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επέστησε την προσοχή στην αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (ΤΔΒΚ) από τα κράτη του κόσμου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων επί του θέματος ανέφερε: “Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ είναι η σωστή επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου. Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο συγκεκριμένη πραγματικότητα της Κύπρου. Για χρόνια, όσοι έχουν προσπάθησαν να αγνοήσουν την τουρκική παρουσία εκεί έχουν δοκιμάσει τα πάντα“, πρόσθεσε.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αγνοήσει ποτέ τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ.

Ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα, για να διαγραφούν όλα τα λάθη. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις“, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Πηγή: Turkiye

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ