13 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Υπουργείο αναλαμβάνει στην Βικτώρια ο Στηβ Δημόπουλος

Ο Εργατικός Ελληνοαυστραλός βουλευτής του πολιτειακού κοινοβουλίου στην Βικτώρια Στηβ Δημόπουλος αναλαμβάνει θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας αποκάλυψε τα νέα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν, μετά την παραίτηση τεσσάρων ανώτερων υπουργών την Παρασκευή. Εκτός από τον Στηβ Δημόπουλο ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα των Colin Brooks, Sonya Kilkenny, Lizzie Blandthorn και Harriet Shing, για υπουργικούς ρόλους στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Η υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Jacinta Allan θα διατελέσει αναπληρώτρια πρωθυπουργός και θα γίνει η δεύτερη γυναίκα που αναδεικνύεται σε αυτή την θέση στην ιστορία της Βικτώριας.

Ο κ. Δημόπουλος κατέχει την έδρα του διάσημου για τα Ελληνικά μαγαζιά Oakleigh, όπου εξελέγη το 2014 με ποσοστό 58,2% και το 2018 με 66,2%. Έχει διατελέσει επίσης δήμαρχος του Monash.

Από το 2018 έως το 2020 ήταν υφυπουργός Οικονομικών, ενώ από το 2020 εως σήμερα έχει υπάρξει Κοινοβουλευτικός Γραμματέας παρά τω Πρωθυπουργώ και Γραμματέας Ψυχικής Υγείας.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την Δευτέρα, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές ποιά χαρτοφυλάκια θα αναλάβουν. Οι επόμενες πολιτειακές εκλογές στην Βικτώρια είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2022.

Μελβούρνη/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy