17 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχωρεί από αύριο το έντονο κύμα ζέστης, αλλά ενισχύονται οι άνεμοι. Νέος γύρος υψηλών θερμοκρασιών

Μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Παρασκευή, 6 Αυγούστου, με κύρια χαρακτηριστικά τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Ευρυτανία, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, καθώς -λόγου χάριν- όσον αφορά το Καρπενήσι, από τις μέγιστες των 36-37 βαθμών, θα φθάσουμε στα επίπεδα των 30 βαθμών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των ανέμων -δυτικών διευθύνσεων στην Ευρυτανία. Η ζέστη θα επανέλθει από τη νέα εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, για την εξέλιξη του καιρού από την Παρασκευή 6/8:

1. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

2. Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

3. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο (7 και 8/8) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα (9/11) και μέχρι την Τετάρτη (11/8) η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ