23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Υποψήφια για τη Eurovision 2023 η Μόνικα Χριστοδούλου – Το “I’ m proud” μεταξύ των 7 τραγουδιών της τελικής φάσης

Eurovision 2023: Οι 7 φιναλίστ της ΕΡΤ - Ανάμεσά τους η Μόνικα

Εφτά τραγούδια βαθμολόγησαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά μετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο 2023 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Μεταξύ των 7 τραγουδιών είναι και το «I’ m proud» που ερμηνεύει η Μόνικα Χριστοδούλου.

Η ψηφοφορία έγινε στο Studio Ε της ΕΡΤ, που είχε διαμορφωθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Τα 7 τραγούδια βαθμολογήθηκαν, όπως ακριβώς και στην Eurovision, ενώ συμβολαιογράφος επικύρωσε τις ψήφους των 70 μελών πριν τοποθετηθούν στην κάλπη.

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που άκουσε η Επιτροπή Κοινού είναι τα ακόλουθα:

Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου «We are Young»

Μελίσσα Μαντζούκη / «Liar»

Bίκτωρ Βερνίκος / «What they say»

Μόνικα / «I’ m proud»

Leon of Athens / «Somewhere to go»

Κλαυδία / «Holy water»

Μαρία Μαραγκού-Αντωνία Καούρη / «Shout out»

Η τελική επιλογή της ΕΡΤ θα συνδιαμορφωθεί από τη σημερινή ψηφοφορία, που θα αναδείξει τα επικρατέστερα τραγούδια, και από την αντίστοιχη της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Η Μόνικα, κόρη του γνωστού ιατρού Νίκου Χριστοδούλου και της Ηλιοστάλαχτης Χριστοδούλου, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη μουσική από το Καρπενήσι -όπου έζησε για πολλά χρόνια- και την τοπική φιλαρμονική, ενώ αργότερα συμμετείχε στην μπάντα του αδερφού της, Θανάση Χριστοδούλου, τους Serpentine.

Με στοιχεία από https://ogaegreece.com/

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ