«Φινάλε» με 740 άλογα η BMW M2 CompetitionΗ BMW M2 CS είναι από τα αυτοκίνητα που γενικά, δεν λες ότι χρειάζονται παραπάνω δύναμη. Παράλληλα όμως, είναι και ένα από αυτά που παίρνουν παραπάνω άλογα με την πρώτη ευκαιρία.

Ειδικά όταν πρόκειται για αποχαιρετιστήριο δώρο. Η Lightweight Performance δημιούργησε την ισχυρότερη M2 που κυκλοφορεί, για να ξεπροβοδίσει το βαυαρικό sportscar που ετοιμάζεται για αντικατάσταση. Το κατάμαυρο παρουσιαστικό, τα φουσκωμένα φτερά (τα πίσω με αεραγωγούς), οι νέες σφυρήλατες 19άρες και το αεροδυναμικό πακέτο (splitter, ποδιές, αεροτομή) δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να κρύψουν, πως κάτι πολύ δυνατό υπάρχει κάτω από το καπό.

Άλλο «δυνατό», άλλο «το πιο δυνατό» βέβαια. Ο 3λιτρος TwinPower εξακύλινδρος εν σειρά έχει νέες τουρμπίνες, μεγαλύτερα intercooler, επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο και ολόσωμη εξάτμιση. Αναβαθμίσεις που είναι αρκετές, για να τον εκτινάξουν στα 740 άλογα και τα 881 Nm ροπής! Ουδεμία σχέση με την εργοστασιακή M2 (410 άλογα και 550 Nm) και 104 ίππους ισχυρότερη, από την πιο δυνατή BMW παραγωγής όλων των εποχών: την M5 CS, των 636 ίππων!

Από την κορυφαία M5 είναι εμπνευσμένη η διάταξη του πίσω καθίσματος, με τα δυο ανεξάρτητα μπάκετ. Τα ανθρακονήματα, οι δερμάτινες-suede επενδύσεις και το βουρτσισμένο αλουμίνιο σε γαλάζιο χρώμα, εννοείται πως κυριαρχούν στο εσωτερικό.

Πέρα από τον κινητήρα, η M2 Finale Edition (όπως ονομάζεται) διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Eibach και μεγαλύτερα φρένα για να διατηρούν σε τάξη το ιπποφορβείο.

The post «Φινάλε» με 740 άλογα η BMW M2 Competition appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά