2 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Φοιτητικό επίδομα σίτισης 250 ευρώ, μέσω της δράσης “σπουδά…ΖΩ!” της Περιφέρειας Στερεάς – Οι προθεσμίες, οι αιτήσεις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στ. Ελλάδας, προχωρούν στην υλοποίηση πρωτοβουλίας ενίσχυσης φοιτητών

Αντικείμενο της δράσης είναι η εφάπαξ παροχή διατακτικών σίτισης αξίας 250 ευρώ σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλη οικογενειών της Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα.

«Προχωρούμε σε ακόμη μια δράση με κοινωνικό πρόσημο μέσω της Δομής  “ΓΕΦΥΡΑ”. Δράση, που απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να σπουδάσουν. Στόχος μας είναι να μειώσουμε το οικονομικό βάρος, το οποίο σηκώνουν οι οικογένειές τους. Ευχή και πραγματική μας επιδίωξη είναι να στηρίξουμε αυτούς τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να σπουδάσουν και τελικά να αποκατασταθούν επαγγελματικά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ιωάννης Περγαντάς, δήλωσε: «Η δράση “σπουδά…ΖΩ!” καταδεικνύει την πρόθεσή μας να στηρίξουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα τους νέους φοιτητές, προκειμένου να αφοσιωθούν στις σπουδές τους. Βασικός μας στόχος, παρ’ όλα αυτά, είναι η ανάπτυξη του τόπου μας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί και η ανάγκη τέτοιων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη συμπολιτών μας».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021. Για αιτήσεις ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, αλλά και να απευθύνονται στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία. Όσον αφορά στην Ευρυτανία, πληροφορίες παρέχονται στο Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (π. δημαρχείο), στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 1 (22373 52306, 52304).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ